Akvarell: Fjäril nummer 2

Här kommer nästa alster i akvarell! Den har egentligen varit färdig ett tag, men eftersom den var en present till finaste M som fyller år nästa vecka (men som har fest i dag och redan har fått den här), så har jag inte kunnat lägga upp den här förrän nu. Det finns nämligen en överhängande risk att han läser vad jag skriver, ganska ofta dessutom. Jag bad honom välja färg en dag, men han hade ingen aning om varför eller till vad.

Fjäril i akvarell, blå och grön

Tror inte att det finns några fjärilar som ser ut så här, ens på långa vägar, men det är lite det som är roligt med att måla med akvarell – jag kan utgå ifrån ett mönster eller en existerande fjäril och göra precis vad fasen jag vill. Älskaren R ville hemskt gärna sätta kulögon på den, men jag var inte helt säker på att M skulle tycka att den blev finare av det – och om han hemskt gärna vill ha det så går det att ordna.

Har inte hittat påsen med kulögon ännu förresten, sedan den försvann när jag städade upp efter att ha pysslat med min systerdotter. Jag vet att jag lade den någonstans, men var? Bra fråga. Jag överväger att skaffa mig en ny. Glädje för tjugo spänn, hade fjärilen varit till R hade den helt klart fått kulögon. Hur som helst, hyfsat nymålat alltså, bara att hoppas att M gillar den. Lär har lite mer tid och ro att måla i sommar, men det är lite idétorka. Farsan vill ha en sugga med kultingar, och R vill ha en kopia på en klassiker, typ Mona Lisa. Jag känner mig ytterst tveksam till båda, än så länge…

Vill du se de andra sakerna jag har målat i akvarell så klickar du här.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/akvarell-fjaril-nummer-2/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.