Att vara utomhus

Jag älskar att vara utomhus när det är fint väder. Även om det inte alltid är så himla roligt att göra det ensam, så är det i alla fall betydligt roligare än att sitta inne ensam. Jag kan gå och fippla med saker som alltid behövs göra i sommarstugor – städa, torka av saker från pollen och vinterns samling av flugor… Såna småjobb tar verkligen aldrig slut. Är man inte här den större delen av året, så får man räkna med att det är smutsigt när man kommer tillbaka. Det enda jag verkligen har mycket över av nu är ju tid, så det gör mig ingenting att gå att småpyssla.

Svart disktrasa i linne från väveri i Hälsingland

Jag har liksom ändå ingenting annat för mig. R jobbar, och på kvällarna har han oftast andra saker för sig. Springa, reparera saker, renovera saker, cykla, pyssla med saker från hustömningen, och så vidare. Har nästan aldrig känt mig så ensam som de här två veckorna. Trots att jag har sällskap i huset bredvid, så blir det inte samma sak som att vara hemma i stan, där jag har saker som distraherar mig på ett helt annat sätt. Det är lättare att åka iväg och fika med någon, eller strosa runt och glo på saker. Lättare att promenera, nära till gymmet, obegränsat internet och så vidare. Visst finns det massor av större saker att göra här, men inget jag kan ta tag i själv.

Ensamheten är inte nödvändigtvis dålig, ibland är den oerhört skön. Och det är skönare utomhus. Har i alla fall putsat fönster lite då och då, rengjort persiennerna (!), torkat av utemöblerna gång på gång på grund av en pollenexplosion i tallskogen bredvid (mer om det senare) och fixat lite annat sånt där smått och gott. Jag önskar att sommaren aldrig tog slut!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/att-vara-utomhus/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.