Citronpaj

Jag tänkte dela med mig av världens godaste recept på citronpaj som jag har fått av syrran. Behold.

Pajdeg

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g rumsvarmt smör

Citronkräm

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • rivet skalet från 1 citron
  • 7 msk pressad citronsaft
  • 1 msk potatismjöl

Mosa ihop pajdegen och tryck ut den i en helt vanlig pajform. Grädda i 200 grader, en kvart, mitt i ugnen. Gör under tiden citronkrämen. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt – elvisp rekommenderas. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop det. När pajskalet har gräddat klart är det bara att hälla i citronkrämen och grädda ytterligare 10-15 minuter.

Ingen jävla maräng på, det blir för sött. Och inga konstigheter som stevia eller fiberhusk, man behöver faktiskt inte käka sötsaker varje dag, men när man gör det ska det vara gott på riktigt. Om man vill ha en snygg citronpaj kan man ju pudra över lite florsocker och dekorera den med fancy fruktskivor eller nåt, eller så skiter man i det och äter upp den som den är. Sjukt god.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/citronpaj/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.