Djupfryst

Jag är fortfarande djupfryst. Har haft ordentlig nackspärr ända sedan morgonen efter jag kom hit, antagligen på grund av kylan. Glömde alla bra scarfs hemma, så det ska jag ta med när jag åker hem till stan i helgen. Försökte värma mina stackars isklumpar till händer och fötter på älskaren Rs mage och ben, under hans täcke, men det var visst inte alls särskilt populärt. Konstigt. Han ylade och sa åt mig att ligga blickstilla…

I morse när jag vaknade var det i alla fall varmt i sovrummet, för dörren var nästan stängd och elementet var på, men sen gick jag upp och sedan dess har det varit kallt. Började med en dusch, och det var ju absolut inget fel på varmvattnet (tvärtom, det kokar nästan), men det gick inte att ställa in någon behaglig temperatur på duschblandaren.

Dusch

Det var aningen för kallt, så där så att man nästan studsar upp och ner och knappt vill tvätta håret. Var alltså djupfryst även efter duschen! R bytte blandaren för några dagar sedan, och han satte den först åt fel håll, upp- och ner. Han insåg det efter en stund, när den fortfarande läckte, svor lite, och vände på den.

Inte mycket till vår- eller sommarväder. Förra året var det riktigt varmt så här års, och jag tog mitt första dopp i spat här utanför redan den 22 maj. Så tidigt brukar jag aldrig bada, men då var det fint. Prognosen för den 22 maj (i förrgår) i år stämde ju – regn och iskallt, runt 11 grader. Det var runt 25 grader förra året, så jag tror att jag hoppar över alla vattenlekar tills vidare. Jag borde platsa ganska bra i disken bland djupfryst kött i mataffären, tycker jag. Och borde jag inte hålla betydligt längre, när jag är så kall…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/djupfryst/

2 kommentarer

  • Pettermaj 24, 2013 kl. 17:08
  • Svara

  Vi kan ju alltid jämföra kalla fötter. Mina är så kalla att man kan tro jag avlidit eller mist blodcirkulationen. Fryser gör jag sällan då jag gillar att ligga under tjocka täcken. 😀
  Har heller inget fläsk som kan bli kallt och ett skelett kan som bekant inte frysa. Normalt hanterar jag kallt väder rejält bra. En kall stuga däremot kan vara rejält jobbigt.

  1. Haha, mina med! De brukar vara runt 20-23 grader en vanlig varm sommardag – normaltemperaturen för fötter är 33-34 grader. Har med någon nerv att göra. Nu på eftermiddagen har temperaturen stigit till hela 15 grader ute, och det är ganska behagligt inne.

   Jag är dålig på kyla så gott som alltid, förutom när jag ska bada! Eftersom fötterna är så kalla så tycker jag att det känns helt okej när jag kliver i med just bara fötterna – och får för mig att doppa mig. Ehhh!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.