Fotborste

Häromdagen fick jag besök av vännen och före detta kollegan (oj, det kändes konstigt att skriva före detta, men så är det) M, som kom förbi när det var halvdag på jobbet. Vi drack kaffe och slängde käft en stund medan jag låg i soffan, och det är så skönt att kunna umgås på den nivån! Jag är ju långt ifrån bra, varenda rörelse gör skitont, och det är många, många veckor kvar innan vi får veta om det har blivit någon förbättring. Utstrålningen i benet är inte borta, alla muskler har krampat ihop, ibland domnar hela benet bort, så det känns lite sådär faktiskt Men nog om det, det här handlar om något bra. Fina M hade med sig en present, en fotborste!

Det är en fotborste med sugproppar, som man sätter fast på golvet i duschen. Helt fantastisk! Den har små gummipluppar under foten, och så är det mjuka borststrån längst fram. Det är borst runt hälen också, och en pimpsten, som kan bytas ut mot borst om man hellre vill ha det. Helt sjukt skön, bara att hälla på lite duschkräm och så får man fötterna tvättade, filade och masserade utan att ens behöva böja på sig! Bästa grejen på länge! Med en bra fotborste finns det faktiskt inte någon ursäkt för någon att ha hård hud eller smuts mellan tårna!

Arga Klara, fötter och en blomma som växer på stenplattor

Rekommenderas alltså varmt. Den var inte så dyr heller, 150 spänn. Det finns ju en enorm marknad med hjälpmedel och saker som underlättar i vardagen, och jag börjar komma till insikt om att jag måste börja samla på mig sådana saker, även om de flesta är svindyra. En fotborste var en bra början. Även om diskbråcken som nyligen opererats blir bra, så kommer det nya.

Förutom EDS, har jag flera diskar som är trasiga men utan nervpåverkan ännu, och en del är helt svarta på röntgen, vilket tydligen betyder på att det saknas vätska i dem. Det känns lite dumt, för jag är ganska ung, ganska piffig och gillar att klä upp mig, men jag kan inte plocka upp något från golvet eller öppna en PET-flaska. Så ja, jag behöver nog lite hjälpmedel.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/fotborste/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Malinmaj 3, 2013 kl. 19:53
  • Svara

  Hjälpmedel är bra. Jag håller med, samla på dig i lugn takt. Man kan ju önska sig också. =)
  Vad härligt att du gillade fotborsten, har själv inte provat min ännu. Jag försöker också samla på mig och prova lite hjälpmedel. =)

  1. Den var grym! Nästa sak jag bör samla på mig är en mousetrapper advance, en pall för att komma upp i sängen (!) och lite smarta köksprylar för händerna.

  • Malinmaj 3, 2013 kl. 23:04
  • Svara

  Jag har en sådan här: https://www.varsam.se/shop/varsam/images/shop/Skalahand.jpg

  Tycker den är rätt ok.

  1. Aha! Jag har svårare att hålla i prylarna än att skala det jag håller i. 🙂

  • Malinmaj 4, 2013 kl. 08:59
  • Svara

  Jo, samma här. Fast det lyckas jag inte ändra på. 😉

  1. ”Ursäkta, kan du hålla i min potatis?”

  • Malinmaj 4, 2013 kl. 09:55
  • Svara

  Hahaha!

  1. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.