Frukost, så bra det kan bli

Jag är jäkligt dålig på att äta frukost när jag är ensam hemma på dagarna. Brukar börja dagen med ett glas vatten och ett glas granatäppeljuice (om hemmet är så välutrustat att det finns), och efter en liten stund gör jag kaffe och äter en frukt eller lite yoghurt med müsli jag plockat ihop själv i lösvikt i butiken – den går under namnet ”puffar” här hemma. För att det är en jävla massa puffade saker i, helt enkelt. Alternativt kvarg med Fun light.

Det är bara när jag är i sällskap med andra, som jag gör ätandet till större och mer utdragen grej. Jag är liksom mätt efter tre tuggor på en macka, sen får de sitta och vänta på att jag långsamt gnager i mig resten av den. Sen är jag ändå hungrig efter en timme eller två, så jag äter hellre lite då och då. Men så här har det bara varit sedan operationen, aptiten är helskum. Jag är alltid hungrig, men kan inte äta så mycket i taget. En av de mest perfekta frukostarna intogs på lantstället i påskas, så här såg delar av den ut.

Frukost med en smörgås med salami och brieost, och en skål jordgubbar och banan

En skål frukt (enbart jordgubbar och banan), en halv ciabatta med pepparsalami och brieost, och så till det serverades en balja kaffe och ett glas juice. Det var så jävla gott! Salami och brie är mitt favoritpålägg (ja, jag dubbelsovlar oftast, det är godare med ost och skinka än enbart en av dem), och jordgubbar är något av det bästa som finns. Ägg och bacon hade varit perfekt till också, men just nu det hade blivit alldeles för mycket mat för min del. Då hade jag fått sitta och äta halva förmiddagen – vilket i och för sig är trevligt om man har tid och sällskap. I sommar har jag bestämt att jag ska äta betydligt mer jordgubbar och melon än vanligt, för det gör mig lycklig. Hur ser din perfekta frukost ut?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/frukost-sa-bra-det-kan-bli/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.