Frusen och installerad

Väldigt skönt att vara på lantstället igen, men det har varit kallt i dag! Efter de senaste dagarnas värme i min lägenhet med söderläge och inga persienner, så har jag vant mig vid 25-27 grader (vilket är perfekt när man är stilla väldigt mycket och dessutom inte kan använda byxor). Det är 19-20 grader i sommarstugan nu, vilket egentligen borde vara precis lagom, men jag är ovan och frusen.

Katterna sov på mig, båda två. Det är sällan de tolererar att ligga och sova precis bredvid varandra, men när jag har varit borta brukar det gå bra. På morgonkvisten kröp den ena in under täcket och lade sig raklång längs min sida. Myyyys! Han var nog inte direkt frusen ovanpå, men gillade förmodligen lite extra värme från elmadrassen lika mycket som jag!

Har installerat mig så gott det går – plockat in kläder i garderober och byråer, fyllt badrumsskåpet och konstaterat att det växer hej vilt på hela tomten. Det kryllar dessutom av gigantiska snäckor (sniglar med skal alltså) i varierande storlekar, allt från millimeterstora skal, till bestar som är flera centimeter breda. Ska se om jag inte kan få några av dem att posera för en bild någon dag.

Det borde gå, för de flyr ju inte så jäkla fort, liksom. I morgon ska jag eventuellt följa med ”svärmor” in till stan här och kolla om utbudet av vår- och sommarjackor är bättre här, klappa alla djur och eventuellt göra något åt fönstrena. Det ska vara skitväder ända till och med söndag, verkar det som, så jag lär ju vara frusen och inte ha överdrivet mycket att göra ett par dagar till. Helt okej, jag har en elfilt också.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/frusen-och-installerad/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.