Grillen och heta såser

Jag hämtade ut ett paket i lördags, och det var den portabla grillen jag vann i en bloggtävling förra veckan. Den var faktiskt inte alls tokig, en dryg halvmeter hög och betydligt stadigare än jag hade förväntat mig! Lite reklam på väskan skiter jag fullständigt i, för grillen kommer definitivt att komma till användning.

Men jag fick något mer än grillen med mig i paketet också – tre flaskor med olika heta såser från Heinz. En röd som var mild, med chipotle och vitlök, en grön som var medium, med jalapeño, och en stark gul, med habanero. Självklart var vi tvungna att provsmaka såserna på en gång, utan tillbehör. Kanske inte det smartaste jag har gjort, så här i retrospekt.

Varsin tesked i handen, smakade en droppe av den mildaste. Inte så farligt stark! Mellanvarianten hade riktigt god smak, och det var bra drag i den. Det går inte åt mycket, med andra ord. Efter en halv droppe av den starkaste såsen gjorde det ont i käften i flera minuter efteråt, hahaha! Nä, jag är inte så jäkla bra på att käka riktigt stark mat, även om jag har vanlig chili i mycket så går det inte att jämföra. Skitstarkt!! Tyvärr var alla såser baserade på ättika, vilket inte direkt är något jag frivilligt äter, men några droppar i en gryta eller marinad till grillen borde funka finfint ändå. Men om någon av er vill ha en flaska ”djävulskt hot” sås, säg bara till, för det tar nog flera år innan den går åt här…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/grillen-och-heta-saser/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pia Lindellmaj 29, 2013 kl. 15:28
  • Svara

  Jag vill ha!!!! Älskar ”styrkedroppar”! Mums!

  1. Varning för brännskador! :mrgreen: Om du vill ha den, maila din adress till klara@argaklara.com så skickar jag den allra starkaste!

  • Pia Lindelljuni 4, 2013 kl. 14:43
  • Svara

  Tack Klara! Habaneron kom idag, har ej vågat provsmaka än. Sambon får stå med brandsläckaren bredvid, när det blir dags! Med vänlig hälsning Pia

  1. Haha, vad bra! Jag skrev ett litet brev men det glömde jag lägga i paketet innan jag skickade det, haha! Hoppas att du har smaklökar av plåt! 🙂

  • Pia Lindelljuni 11, 2013 kl. 17:54
  • Svara

  PUH!!!! Nu så har habaneron avsmakats. 6 nyckelpigsstora droppar fick blanda sig med dagens pyttipanna-supergott faktiskt! Och starkt!! 🙂 Gillar!

  1. Vilken tur! Skönt att den kommer till användning i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.