Grönsaker och växter

Ehh, det händer inte mycket här nu. Åkte med älskaren R och storhandlade i går kväll, så att det faktiskt går att laga mat precis som hemma. För det blir faktiskt lite tradigt i längden när man har kött/fisk/fågel och potatis/ris/pasta, men varken sås eller grönsaker till… Men nu finns material till åtminstone tio olika såser, och både färska och frysta grönsaker.

Det växer så det knakar på tomten, men det som odlas är mest örter, frukt och bär. Ska plocka av lite rabarber, så att jag kan bygga en paj. Dreglar nästan bara av att skriva om det… Apropå odla, förresten! R har fått sin första blomknopp på en av sina chiliplantor, och han är mäkta stolt. Mina är en halvmeter höga, och på den vanliga spanska pepparn (två plantor i en kruka) är det 7 fullstora frukter, och säkert 20 små på gång!

Chiliplantor i kruka. Grönsaker.

De är fortfarande knallgröna, och fröna kom från en röd frukt, så de får väl sitta kvar. Den andra, till höger (habanero), har krånglat betydligt mer, men det är två stora frukter på gång, och väldigt många blommor som precis har blommat ut. Tror att jag har pollinerat alla, vi får se. Den har lite hål och missfärgningar på bladen här och var, så något är inte helt tiptop.

Brist på chili kommer det i alla fall inte att vara här hemma i sommar, men det är ju trevligt med lite andra grönsaker och örter också. Snigeljävlarna kan i alla fall inte ta sig in till mina krukor, och katterna verkar inte särskilt intresserade av plantorna längre. Rs plantor var hemskt intressanta att tugga på när de var små, men nu smakar de tydligen inte gott längre. Bra. Och går det åt helvete vet jag i alla fall precis var i affären jag kan hitta chili…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/gronsaker-och-vaxter/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.