Hår och dess vård

Jag älskar att ha en kort frisyr. Inte bara är det oftast mycket snyggare än långt hår som inte är stylat eller särskilt välskött – och det är ganska sällan någon orkar fixa till det varje dag – det är dessutom mycket billigare i drift. Jag behöver inga inpackningar, inga glansdroppar eller sprayer, inga förlängningar eller dyra behandlingar hos frisören. Vill jag tona håret kan jag hur enkelt som helst göra det hemma själv, billigt och bra. Finns liksom ingen risk att jag missar en del, att det blir ojämnt eller att färgen inte räcker.

Arga Klara på stranden 2011

Men nu är det ju inte alla som gillar att ha det kort. Kanske det till och med är så att en majoritet av tjejer, kvinnor och damer föredrar att ha sitt hår långt, även om jag aldrig har stött på en karl som tycker att det är högt uppe på listan över saker som gör en tjej snygg. Att ha välskött hår däremot, det är viktigt. Slitet hår à la “jag ska låta håret växa ut så jag klipper det aldrig” är så hemskt fult, att till och med kökssaxen eller fårtrimningsmaskinen känns som ett bättre alternativ.

Oavsett hur många timmar man ägnar sig åt hårvård, eller hur många hundralappar man lägger på diverse produkter, så blir det ändå aldrig bättre om det är så slitet. Klipp, klipp! Jag som har kort hår klipper mig ungefär var 6-8 vecka, och det är väl ungefär så ofta man bör klippa sig oavsett längd. Jag slipper föna mitt hår och slipper därmed även att lägga pengar på produkter som skyddar håret mot föning (!), jag behöver ingen lock- eller plattång, och det tar ingen tid alls att fixa så att det ser snyggt ut. En liten klick vax eller molding paste (jag använder en grön tub från Lanza, som räcker i mer än ett år) och jag är klar, liksom. Dessutom är det fantastiskt skönt att ha en kort frisyr på somrarna! Hur tar du hand om ditt hår?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/har-och-dess-vard/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag har långt hår. Och sköter det som du gör med ditt. Klipper mej själv var 6:e vecka. Utbildade mej till frissa en gång i tiden, men fick sluta p g a ryggproblem. Därför är det inte så svårt att fixa till det varje dag på morgonen. Jag gör en svinrygg eller liknande. Inga svårigheter. Passar inte i kort hår. Skulle gärna vilja ha det, men men… Sånt är livet.
  Ha en skön kväll!
  Kram/Monica

  1. Välskött är snyggt! När jag hade långt hår en gång i tiden så hade jag så svårt att göra någon snygg uppsättning eller nåt sånt själv, så det blev bara tråkigt. Tycker att jag passar bättre i kort också, men alla är vi olika. 🙂 Tack detsamma, kram!

   1. Ja, jag tycker att du verkligen passar i kort hår. Och välskött hår tycker jag också är A och O.

    1. Tack!

 2. Jag har lite längre än till axlarna. Oftast uppsatt i hästsvans, dels pga jobbet kräver det och sen att det är praktiskt i stallet och på gymmet. Sover i fläta. Jag tvättar håret 2-3 gånger i veckan och då alltid med inpackning och olja efteråt. Fönar det aldrig utan låter det självtorka. Klipper mig ca var 12e vecka, mitt hår har en tendens till att slitas väldigt lite. Jag jobbar på att få ett välmående långt hår.

  1. Det låter som om det borde må riktigt bra! Fast jag har sett ditt och vet att det är snyggt. 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.