Helg utan vila!

Puh, vilken helg. Jag är så sjukt trött, och jag har egentligen inte gjort något särskilt ansträngande (för de flesta vanliga, alltså), men det har varit mycket resande och annat jobbigt. Började med den där tågresan med älskaren R upp till stan i lördags, och sen tunnelbana hem till förorten. Kom dit ganska sent, käkade, hämtade ut ett paket medan R hämtade sin bil i garaget, och däckade sen framför ”QI” i soffan.

I går var det fullt schema, men jag fick i alla fall sova så länge jag ville, utan att bli störd av väckarklocka eller annat odjur. Helg-lyx. Det var lite klent med frukost hemma, något morgonkaffe fanns minsann inte, men ett par äggmackor lyckades jag i alla fall bygga. Sen var det dags för storshopping på matgrossen. Jobbigt. Folk körde som dårar på vägen dit. De verkade inte fatta hur högerregeln funkar, veta att man bör köra åt sidan när det kommer ett utryckningsfordon, eller att man inte måste bromsa så fort vägen kurvar sig en grad. Väldigt ryckigt, väldigt ont.

Åkte därifrån till mina föräldrar och spenderade eftermiddagen där, medan R plockade lite i sitt föräldrahem. Jag ”lekte” med systerdottern (läste, lekte mamma och barn, spelade spel) hela dagen, sittandes eller liggandes i soffan. Det gick okej, men jag hade betalat mycket för en tupplur! Mors dag firades genom att vi blev bjudna på middag – oxfilé med vitlökssmör, hasselbackspotatis och bearnaisesås, och så rabarberpaj med vaniljglass. Två favoriter, åt helt galet mycket!

Rabarberpaj med kardemumma

Sen var dagen mer än väl slut för min del, men då var det dags att åka tillbaka ner till lantstället. Från föräldrarnas hus, vilket blev en lite längre väg än vanligtvis. Hade fyra kassar kyl- och frysvaror, mest kött, fisk och grönisar, att portionera upp och slänga in i diverse frysar innan jag fick njuta av sängen. Gick upp för en timme sen, men det blir nog en tupplur någon gång under dagen ändå… Puh, vem sa att man fick vila när det är helg!?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/helg-utan-vila/

2 kommentarer

    • Tofflanmaj 27, 2013 kl. 15:18
    • Svara

    Ja du, vem sa det? Jag har städat och jobbat och skrivit och lite så. När är det helg igen?
    7-7 =0

    1. Jag bestämmer att det är helg i morgon, för jag behöver vila! 🙂 Lugn och ro, vad är det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.