Invasion av snäckor

När jag klev ut på tomten för ett par dagar sedan var den svära modern ute och jagade vinbergssnäckor (den sorten man kan äta), med stövlar, hink och tång. Det kryllar verkligen av dem här, bakom varje spricka i berget och i varje buske. På vissa ställen klumpar de ihop sig och har konferens, verkar det som. En del är så himla stora, att man undrar om det finns tillväxthormon i en del växter här. En ren invasion, år efter år.

Hon lyckades samla ihop nästan en halv hink. Det är inte kul att råka trampa på en sån där när det är mörkt ute. Inte kul alls. Först kraschar det till ordentligt, och sen blir det väldigt halt… Dessutom älskar de att krypa omkring på stenplattorna där jag föredrar att gå. Utebelysning är att rekommendera, när det är fuktigt ute – och det är det oftast på kvällar och morgnar.

De är ju inga mördarsniglar, men de käkar upp det mesta man odlar ändå. Dillen har nästan strukit med (och det ska eventuellt bli brist på dill i sommar!), för inte fasen käkar de särskilt mycket ogräs. Jävla gourmétsniglar.

De åkte långt bort från tomten, till sjökanten. Skulle inte bli förvånad om de förbereder en invasion igen, och sakta men säkert tågar på led tillbaka för att attackera ännu kraftigare. Har sett nästan lika många nya redan, så någonstans gömmer de sig. Någon som vill köpa lite delikata snäckor?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/invasion-av-snackor/

2 kommentarer

    • Katjamaj 30, 2013 kl. 09:08
    • Svara

    Nej tack! Jag har egna, haha. Nejdå, men jag får väja för dem på cykelvägen och det kan ju nästan bli farligt att cykla när det kryllar av dem. Många överkörda brukar man se och jag låter gärna bli, dem är ju inte så små heller…

    1. Hahaha, synd! Ja, en del är ju stora som golfbollar, och det blir snorhalt, lite läskigt att cykla på dem faktiskt… 😮

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.