Konstiga drinkar

Jag har ju ett par gånger, alltid i samband med att jag har haft fest hemma, skrivit om de konstiga drinkar som har tillverkats. I julas var det bästa M som körde en variant med bland annat gin, julmust, senap och ingefära. Visst låter det juligt, och alldeles fruktansvärt. Det var faktiskt ännu fler ingredienser i den där hemska saken, men av någon anledning han drack glatt upp hela, och mådde till och med bra efteråt. Imponerande. Sen var det ju en massa avskyvärda drinkrecept på den där Jelzin-boxen med vodka…

En annan gång bad jag ju R göra en drink till mig här hemma en slö helg, och vi hade ganska många sorter av både sprit och saker att blanda ut den att välja på. Han tänkte självklart: ”Aha, konstiga drinkar, nu jävlar!”, och gav mig en med Crème de menthe, den giftgröna mintlikören, blandat med stark mjölkchokladdryck. Mintchoklad i flytande form, alltså. Det var lite lustigt, men det var faktiskt en av de allra godaste hemmablandade drinkar jag har druckit i hela mitt liv!

De allra godaste drinkarna i mitt tycke är en frozen strawberry daiquiri en varm sommarkväll, eller en Bellini. Mmm! Inte särskilt mycket APK (alkohol per krona), men helt klart värt att lyxa till ett speciellt tillfälle med något så gott. Sött, fruktigt och uppfriskande. Undrar om de skulle kolla snett på mig om jag beställde Crème de menthe med chokladmjölk, haha! Förmodligen. Har du någon favoritdrink?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/konstiga-drinkar/

2 kommentarer

    • Pettermaj 26, 2013 kl. 22:36
    • Svara

    För mig är APK = Arbetarpartiet kommunisterna. 😀 Dricker inte värst mycket drinkar. Är mer en öldrickare. Drinkar sysslar väl endast sociteten med. Eller?
    Vadka kanske är en lokal variant precis som Whisky och Whiskey. Vem vet? Thaivodka kanske? Stavning är annars inte ytländska restaurangers specialitet. Vi hade en kinesrestaurang med namnet Kina Muren. Hahahah…… På ett annat ställe sålde de en halvgrillad kyckling. Undrar hur den sålde. 😀

  1. Haha, ja det har du rätt i! Jag är väldigt långt ifrån sociteten, men föredrar drinkar framför både öl och vin. Herregud, halvgrillad kyckling, hahahha! :mrgreen:

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.