Labrador

Svärisarna har en mycket trevlig hund som jag får umgås med när jag är på lantstället, någon sorts mix av labrador och kanske rottweiler, och någon sort till. Mest labrador, och det är en sådan hon ser ut som. Väldigt osmart, lite rultig, ganska valpig trots att hon borde vara ”vuxen”, och mycket sällskaplig. Det går knappt att krama någon när hon ser på, för hon vill tränga sig in mellan, och vara jordens mittpunkt mest hela tiden. Helst ska man leka med henne mest hela tiden också. Det orkar jag inte med, men lite gos duger jag till i alla fall.

Svart hund, labradormix

Det finns ju en mängd olika typer och utseende på en labrador. Lockiga, ljusa, bruna, svarta, brun nos, rosa nos, stora eller lite mindre. Det de har gemensamt är väl att de har ett väldigt mjukt bett, eftersom de är framavlade för att hämta saker, och tjock päls. Kajsa, som hunden heter, tuggar gärna lite på det mesta, och har eliminerat mängder av bollar och bitleksaker. En platt fotboll är tydligen ändå lika rolig som en rund.

Hon är i alla fall en väldigt trevlig kamrat, och hon bryr sig inte så mycket att man skrattar åt henne i stället för med henne. Jag gillar hundar, de är mysiga, men inget jag klarar av just nu. I alla fall inte en stor variant, och någon prydnadsjycke vill jag verkligen inte ha. Låter det ”Splatt!” eller ”Krasch!” när man kliver på en sån?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/labrador/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.