Lagar mat!

Jag lagar mat! Ja, det låter ju inte så jävla upphetsande, men för första gången har jag orkat stå upp, hacka en massa grönsaker och koka ihop allt till en delikat kycklinggryta, utan att behöva ta paus eller sitta ner. Framsteg! Gott blev det också, lök, morot, ajvar relish, majs, broccoli, vitlök, zucchini, kyckling och lite matlagningsgrädde. Ris till det. Kändes så himla skönt att äta något hemlagat, något riktigt och nyttigt som jag gjort själv, för första gången på länge! Inga fler frysta thaiboxar eller lövtunna äckelbitar.

Lagar mat för första gången på länge! Kycklinggryta med ajvar relish.Det är betydligt jobbigare när man lagar mat som är nyttig, på grund av mängden grönsaker och rotfrukter som ska i. Det tar tid att preparera, det är jobbigt att hacka och greja – men jag kör numera nästan alltid min stavmixer när det ska göras. Har inte hackat en lök på evigheter, och varför skulle jag? Det gör bara ont i händerna ändå.

Älskaren R hatar broccoli och majs, eller han påstår det i alla fall. Ändå äter han alltid med god aptit, och jag brukar alltid be honom att betygsätta vardagsmaten. Den här rätten fick 8/10, trots att två av de värsta sakerna han vet var i den. Han är mer en kött-, potatis- och sås-kille (jag också, om jag hade varit en kille), men jag tror att det högljudda klagandet görs bara för att han kan. Egentligen är han bara väldigt nöjd och glad över att jag lagar mat som står färdig på bordet när han kommer hem, och då är det väl helt okej med en och annan grönsak.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/lagar-mat/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.