Navelljus

Hittade något av det löjligaste jag någonsin har sett häromdagen, på Blocket. Navelljus. Sug på det ordet en stund! Det var ett ställe i Nöbbelöv (bondvischan i Skåne), som heter hälsobutiken (vad nu navelljus och tandblekningspennor har med hälsa att göra kan man ju undra) som säljer dessa fantastiskt idiotiska ljus. Det är så jävla dumt att min hjärna håller på att smälta.

Hahaha! Så här kan man läsa på Hälsobutikens hemsida om ljusen. Att texten är full av talspråk och fel gör ju att produkten och webshoppen framstår som ännu mer oseriös. Det är nästan övernaturligt dumt!

Känner du att din mage är uppblåst? Minska menstruationssmärta? Eller behöver du bara lite avkoppling? Då kanske navelljus kan va nåt för dig. Tror många undrar vad navelljus egentligen är och jag hoppas att jag kan få dig att förstå lite mer genom att beskriva om hur dom fungerar.

Det är egentligen samma effekt som en värmedyna. Om man tex har mensvärk så brukar det ju funka med värme och med navelljus blir det värme och att man samtidigt masserar magen. Det är ett annorlunda sätt att lindra om man nu vill testa på nåt annat än vetekudde.

Och på Blocket står det:

”…eller till att minska några cm runt midjan.”

Öhh… Okej, så det är massagen som lindrar, och du vill försöka sälja ett ljus som man håller i en människas navel, som inte tillför något överhuvud taget. Och eftersom det har samma effekt som en värmedyna, varför i helvete vill man hellre få ett ljus stoppat i naveln medan man blir masserad? Massage är väldigt skönt och har bra effekt, men det är helt gratis om man ändå har någon som ska utföra navelljus-behandlingen. Skippa ljuset, liksom. Eller varför inte massera själv, eller köp en jävla värmedyna.

Slank kvinna i underkläder. Text om navelljus.

Kollar man lite närmare så ser man att både ett och annat företag som sålt navelljus har blivit anmält till Konsumentverket,(gör en sökning på företag och skriv ”Hälso” eller ”Hälsa”) för vilseledande marknadsföring, och de hade skrivit i stort sett samma sak som Hälsobutiken men med andra ord. Men alltså, vilka försöker de lura? Det finns ju uppenbarligen ingen marknad för dem – det krävs bara en snabb googling för att inse det. Om man minskade några centimeter runt midjan av ett navelljus skulle ju ingen i hela världen vara överviktig!

Utförsäljningen av ljusen på Blocket (fastän butiken tar ordinarie pris även där och trots att de skriver ”utförsäljning”) känns ju bara som ett försök till att bli av med dem. Finns det verkligen folk som tror på sånt här skit? Och hur vore det att fundera över hur seriös butiken framstår, om den ska överleva…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/navelljus/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmaj 28, 2013 kl. 20:39
  • Svara

  Men fy f*******n! Jag som har navelfobi! USCH! 🙁
  10-

  1. Ja, den som försöker stoppa något i min navel är dödens! Helt sjukt.

  • Pettermaj 29, 2013 kl. 14:12
  • Svara

  Det finns dumamre saker än så. Öronljus är något som sägs rensa upp i hjärnan och hörselgången.
  Man behöver inte ha studerat fysik för att kunna konstatera att ett ljus inte blir varmt i den andra änden. Således hjälper inte värmen från ljuset som behandlingsmetod. Tänder man eld på ett rör och stoppar ner i örat köper jag att det uppstår ett undertryck som suger luft från örat men då kan jag lika gärna tryckutjämna med näsan som hjälp.

  Det sorliga är inte att det finns sådana här produkter utan att folk är så godtrogna att de tor på det. Ja jösses…..

  1. Öronljus, ja jävlar. Skulle inte bli förvånad om de sålde sådana också! Att tryckutjämna med näsan är gratis och förmodligen betydligt mer behagligt än att elda i ett rör, hahaha! Sen sägs det ju att man inte ska stoppa något i örat som är mindre än en armbåge, för att undvika risken för skador. Undrar om man man blir smartare om man kör med öronljus?

  • Farsanmaj 29, 2013 kl. 15:41
  • Svara

  Naturligtvis har de öronljus också. Hur fan kan man hålla på med sån här skit?
  Den här bluffmakaren är tack och lov också anmäld till KO.

  1. Jaha, där ser man! Det finns tydligen idioter till allt. Beviset för att öronljus inte fungerar!

  • Pettermaj 30, 2013 kl. 11:48
  • Svara

  Man kan ju se på saken på två sätt. Det ena är att det finns folk som faktiskt tycker det är skönt med ett ljus i naveln, örat eller annan hålighet i kroppen. Det andra att det finns folk som verkligen tror att ALLA alternativa metoder fungerar. Misstro till tradionell medicin finns och då kan ju vilken flummig metod som helst målas upp som banbrytande.
  Skriv gärna österländsk eller kinesisk tillsammans med produkten och folk svärmar som flugor kring hästskit,

  Hur var det med uttrycket: Låter det för bra är det troligen så.

  1. Ja, så är det nog. Men med tanke på vad produkterna sägs göra så känns det så uppenbart att det inte funkar! Vore det så enkelt så skulle ingen behöva lida av de besvären, men den tanken kanske inte dyker upp hos en del…

  • Hockeysmurf - Ja det ÄR jag!november 24, 2013 kl. 19:21
  • Svara

  Århundradets mest onödiga pryl?!
  Skulle aldrig i livet stoppa ett ljus i naveln när jag har mensvärk, hellre en värmedyna. Eller en katt… om jag haft en. Skulle kanske funka med hunden, men han väger liksom 40 kilo så…

  1. Haha! Ja, sjukt onödigt, men så länge någon idiot går på det och är villig att betala pengar för det så ”funkar” ju produkten – någon tjänar alltså pengar på den. Sedan om den har någon påhittad effekt eller inte är helt irrelevant. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.