Ny jacka i lyocell!

Åkte till stan med ”svärmor” på förmiddagen i dag, och gick på jakt efter en vårjacka igen. Den här stan är ju lite mindre än centrala Stockholm, och ibland kan utbudet vara lite annorlunda. På H&M hade de en enda jacka, som dessutom var ful och i fel storlek, på en del andra ställen hade de inga, och på något ställe hade de jackor som var okej, men alldeles på tok för dyra. Den jag har nu är helt okej i stilen, men jag köpte den för 300 spänn för 5-6 år sedan och den börjar se sliten ut. Men, jag hittade en på Åhléns som jag föll för! En parkas i materialet lyocell!

Den är väldigt annorlunda min midjekorta army-inspirerade svarta jacka jag har nu, men jag älskar den! Det går att dra in den ganska mycket i midjan så att man inte ser ut som ett tält, den är så lång att den täcker låren, har stora fickor och faller vackert. Men det bästa var materialet, lyocell (som även kallas tencel) – miljövänligt och helt fantastiskt mjukt! Provade ett par byxor i samma material, men skärningen på dem gjorde att de såg ut som något mellanting mellan vanliga byxor och haremsbyxor. Vidrigt fult. Lyocell är väldigt lätt, ganska tunt, och underbart skönt!

Svärmor” var också på jakt efter en ny jacka, men hittade bara en regnjacka. Den var i och för sig till och med snyggare än de flesta andra jackor vi såg, men man kan inte gå runt i regnrock jämt… Sedan blev jag bjuden på lunch, och vi strosade runt lite i kylan innan vi återvände hem. Utflykten krävde en tupplur, och sedan dess har jag inte fått mycket gjort. Och R är så upptagen, så upptagen… Hoppas att det är varmare i morgon, då ska jag ut och älga runt i min nya jacka!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/ny-jacka-i-lyocell/

2 kommentarer

    • Pettermaj 23, 2013 kl. 20:26
    • Svara

    Det där var jag tvungen att kolla upp. jag studerade ju polymerteknik på högskolan men det är inte lätt att hålla koll på alla material. De har ju ofta handelsnamn. Nylon är ju ett namn på polyamid.
    Lyocell är tydligen en form av cellulosa. Det vill säga tillverkad av träfiber. Cellofan och viskos är andra namn eller varianter på en polymer gjord av cellulosa. Jädrans vad man lär sig av att läsa bloggar. Hahaha… verkar som du gjorde ett lyckat köp.

    1. Haha! Ja, jag googlade vad det var för något innan jag köpte den, hade aldrig hört talas om det innan. Det lät i alla fall väldigt bra för en lekman som jag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.