Plantera om växter

Usch, vad jag har saknat R. Han har varit på lantstället för att göra i ordning lite så att vi skall kunna vara där, och utgå till jobb därifrån. Hade så tråkigt i går kväll, men samtidigt var jag ju alldeles för sliten för att åka någonstans och träffa någon eller göra något. Kossan är borta och båset är tomt, liksom. Men det måste göras. Fick arslet ur vagnen och började plantera om växter, i alla fall två stycken. Det har jag funderat på att göra åtminstone sedan förra våren, så ni förstår säkert att de var sugna på lite fräsch jord. Och eftersom jag nu genast måste bli drastiskt mycket bättre på att vattna och ta hand om dem, om jag ska få mina nya chiliplantor att överleva och ge mig frukt.

Plantera om växter. Min chiliplanta har frukt!

Men det var jobbigt. Krukorna var tyngre än jag trodde, och det tjocka jävla rotsystemet gick knappt att få ut. Jag insåg när jag hade fått ut den ena växten, att det skulle bli jävligt stökigt och jobbigt. Det var som tur var ingen hemma som kunde irritera sig på stöket. Alltid något. Fick ta många pauser, och allt som allt tog det mig två timmar att plantera om mina växter och städa upp skiten efteråt, med många pauser. Jord överallt – på golvet, på diskbänken, på köksbordet, på mig. Puh. En växt kvar att plantera om, men det får bli en annan dag…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/plantera-om-vaxter/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Katjamaj 15, 2013 kl. 19:53
  • Svara

  Hej, hoppas allt är bra, förutom att du saknar R och har lyckats få jord överallt. Själv så är jag inte det minsta grön om fingertopparna ens. Det kan mina ovårdade plantor vittna om, men dem stackarna hänger med än. Som exempel kan ju nämnas min äldsta garderobsblomma som snart är 10 år gammal, den har bott i samma kruka och inte fått ny jord under alla dessa år! Känner att jag nog borde gå och ställa mig i skamvrån nu…

  1. Hahaha, vilken bedrift! Jag hade en sån ett tag, men den dog. 🙂 Så länge den verkar må bra finns det ju ingen anledning att ändra på något!

  • Katjamaj 16, 2013 kl. 08:59
  • Svara

  Ja jädrar, garderobsblommor är tåliga plantor. Tål att pinas hur mycket som helst 😉 Jag brukar se hur min mor tittar på de stackars plantorna när hon hälsar på. Förut brukade hon fråga om dem ens fått vatten, men jag tror att hon har gett upp det faktiskt 🙂 Nej, jag får nog allt skärpa mig och försöka ta hand om det som finns kvar av dem.

  1. Haha, det har jag fått höra ganska många gånger också, men det är sånt jag glömmer i vardagen! De står där och ser fina ut, och då tänker jag inte på dem. Sen ser de helt plötsligt inte fina ut längre, och i värsta fall är det för sent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.