Plantor, vattning och gröna fingrar

Tillbaka till plantor en liten sväng. Det är ju enorm skillnad på de älskaren R har drivit upp, och de här två jag fick av min mamma – trots att de nästan är lika gamla. Visserligen så är det nog första gången R över huvudtaget får upp något själv ur jorden, så han är väldigt stolt över sina små gröna saker, men inte är de särskilt stora. Jag tror att de behöver vatten lite oftare… Så här ser de ut nu, han har tio stycken plantor av tre olika sorter. Piri piri, spetspaprika och spansk peppar, noggrant planterade i mjölk- och yoghurtpaket som han har klippt av så att de är ungefär en decimeter höga.

Plantor. Fyra små chiliplantor som R odlar hemma.

Vi har väldigt breda dubbla köksfönster, så alla tio ryms på samma fönsterbräda (tillsammans med andra prylar också!), så det borde inte vara så jobbigt att ta en tillbringare – eftersom jag inte äger någon vattenkanna – att hälla i lite i dem alla varje eller varannan dag. Som det ser ut nu så är det väldigt olika mycket fukt i jorden, så jag anar att han bara vattnar vissa plantor vartefter de börjar se lite trötta ut. Men jag har sagt att jag inte ska lägga mig i hans odling, och att det är helt och hållet upp till honom själv att ta hand om den, så jag tänker inte hjälpa till att vattna dem.

Jag kommer att ha fullt upp med att vattna de två chiliplantorna jag fick, och dessutom måste jag pollinera blommorna om det ska bli någon frukt! De är någon typ av hermafroditer, så det räcker om man petar lite i blomman med fingret, men det är väl avancerat nog för mig. Har inte ett dugg gröna fingrar. Hur som helst, det finns en risk för att de tio små paketen i fönstret trillar av pinn om jag inte påminner honom om dem…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/plantor-vattning-och-grona-fingrar/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmaj 17, 2013 kl. 14:20
  • Svara

  Här var det snuskigt värre! Pollinera och hermafroditer…
  Kan ju inte bli nån annan siffra än…
  6.
  Go helg på sig!

  1. Hahaha, ja, det är ju fredag, dags att snuska till det lite! Trevlig helg!

  • Pettermaj 17, 2013 kl. 16:42
  • Svara

  Vilket sammanträffande. Jag håller också på att driva upp chiliplantor. Satte fröna 1:a april och nu är dom en decimeter höga. Tänkte planera om dom i helgen. Jag vattnade nog lite dåligt i början men nu ser jag till att jorden hålls fuktig. Jag kan ingenting om odling men gillar att prova. Tänkte så lite annat och se vad som händer.
  Snusk som pollineringar, hermafroditer och jungfrufödslar håller jag mig ifrån. Man kan ju få håriga handflator, bli blind och få sned rygg av sådant. Vad har du hållit på med Klara?

  1. Jag kan ingenting heller, och R kan ännu mindre! 🙂 De verkar i alla fall väldigt tacksamma att odla – de flesta frön gror och man kan nästan mäta farten de växer i, i km/h.
   Åh nej, sned rygg! Avslöjad!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.