Popcorn och städning

Jag vill ha rent och snyggt i köket. Hatar när det ligger disk i diskhon, och prylar längs hela bänken när det är dags att laga mat. Hur kul är det att börja med att diska när man kommer hem från jobbet, är trött och bara vill fixa något snabbt att äta? Älskaren R påstår att jag slabbar ner en hel massa när jag pysslar med maten, men jag städar i alla fall alltid efter mig. Så här såg det ut härom kvällen när han hade poppat popcorn.

Poppa popcorn. Popcorn överallt i mitt kök!

Inte mycket bättre… Han är väldigt bra på att diska och städa efter middagen, men inte annars. Den här gången plockade han i alla fall bort alla kvarlämnade popcorn efter sig, men det där med att diska kastruller och glas efter sådant som sker mellan måltider existerar inte. Konstigt.

Popcorn är i alla fall väldigt gott. Micropopcorn är inte lika gott som de man gör själv, dessutom är fettkakan inuti påsen vidrig. Visst finns det lightpopcorn, men folk som tror på att de är mycket nyttigare inser nog inte vilken löjlig mängd popcorn de måste äta för att det ska bli någon större skillnad. Poppa dem i en minimal mängd olja i stället, liksom. Eller ät en morot.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/popcorn-och-stadning/

2 kommentarer

  • Katjamaj 6, 2013 kl. 14:25

  Haha, jag känner igen det där. Det är som att vissa förväntar sig att “personalen” ska komma och ta rätt på det de lämnat efter sig. Som nu när ungdomarna fått för sig att äta havregrynsgröt och faktiskt tycker att det är riktigt gott :O så får en annan stå och svära antingen över skålar och ev. kastruller i diskhon eller skålar och skedar som har spår efter gröt kvar efter disk i maskin. Törs knappt ta mig en titt in i micron… jag har nämligen sett skålarna de plockat ut därifrån och gröten svämmat över, för det är ju trots allt lite jobbigt att hålla koll på tiden och så.

  Jag kör ICAs Micropop och slipper därmed popcorn på bänkar, golv och vem vet var, det är smidigt och man slipper disk. Dessutom är dem ganska goda och jag har inte sett nån sån där fettkaka i påsen heller 🙂

  • Klaramaj 6, 2013 kl. 14:54
   Författare

  Oj, vilken potentiell mardröm med havregrynsgröt överallt! I och för sig bra att de käkar gröt, men stackars dig! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.