Skala bananer

Jag är skitdålig på att skala bananer! Oavsett om de är hårda och grönaktiga, eller mjuka och gula (och därmed äckliga) så lyckas jag nästan aldrig utan att skära ett snitt vid toppen. Om jag för ett hårt ryck kan hela toppen trilla av, och gör jag inte hårt nog så blir den mjuk och flexibel, och med det även helt omöjlig att få upp.

Om jag håller i toppen och liksom kastar bananen framåt, så att den ska vika över och tvingas upp, då kan två saker hända (och att den öppnas är inte en av dem): Antingen flyger hela bananen iväg och landar på golvet, eller så blir den ändå bara mjuk och böjlig. Alternativt lossnar min hand. Eller ja, nästan. Det känns så i alla fall. Det är nog i alla fall inte så det är tänkt att man ska skala bananer.

Banan. Jag är dålig på att skala bananer!

Jag äter ganska många bananer, åtminstone en om dagen (så att jag slipper vakna av sendrag titt som tätt – de är fullpackade med kalium), så det här är faktiskt ett problem! Har jag inte en kniv tillgänglig, till exempel om jag är ute, så blir det jäkligt kladdigt att försöka lirka upp den på sidan i stället för att kunna skala bananer som en normal människa. Hur fasen gör man!?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/skala-bananer/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Johannamaj 7, 2013 kl. 16:52
  • Svara

  Du kan väl inte seriöst tycka de gröna är goda? 😀

  1. Nej, gröna äter jag inte, och inte helgula eller vidriga gula med bruna fläckar heller. Grönaktiga däremot, med lite tuggmotsånd, det är perfekt! 🙂

  • Monicamaj 8, 2013 kl. 10:28
  • Svara

  För det första öppnar du den i fel ände. Jag har också problem med att få bananer skalade. Och funkar det inte med den ”rätta” änden, så använder jag tänderna att öppna den med. Men det smakar pyton, skalet. Synd att det inte finns en dragkedja på den… 😉

  1. Ja, det är vidrigt att få smaken av skal i munnen! Det brukar aldrig sluta bra när jag skalar bananer. Det finns ju apelsinskalar-mojänger, kanske sådana kan funka!

    • Tobiasmaj 9, 2013 kl. 23:23
    • Svara

    Öppna i bottenänden som Monica säger. Tricket är att klämma åt spetsen från sidorna så att den delar sig. Det går inte att misslyckas.

    1. Aha, där ser man! Ska provas, tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.