Skjuts och frukost i det gröna

I dag, denna religiösa högtid som ingen firar, blir det traditionsenlig frukost i det gröna på min fasters kolonilott – om regnet håller sig borta. R erbjuder skjuts, och vi brukar alltid plocka upp farmor innan och åka tillsammans till lotten, som faktiskt ligger mitt i stan, men i en underbart grön och härlig oas. Det brukar bjudas på alla möjliga sorters godsaker och härligheter, och de år jag har varit med har det alltid varit fint väder. Mycket folk, några släktingar och eventuellt en nubbe till sillmackan för de som inte vräker i sig morfin.

Apropå skjuts, färdtjänstkortet kom självklart inte i går. Jag satt på balkongen och såg när posten kom klockan tjugo över två. Halvtre var ju gränsen för att hinna boka och få en bil till vårdcentralen! Rusade ner (öh nej, jag åkte hiss) till brevlådan och rotade genom breven. Bara räkningar. Var därmed rejält öm och helt galet slut efter resan dit, så jag var tvungen att ta en vanlig taxi för att komma hem. Så jävla fel, för hur kul tror ni det är att ha oväntade taxiutgifter när man kanske får sjukpenning (om de godkänner sjukskrivningen alltså) på en fyrsiffrig lön? Nej, inte kul.

I morgon skulle jag behöva skjuts till stan för min behandling hos läkaren också, men jag blir så illa tvungen att åka kommunalt. Tänker inte göra det med god min. Nåja. Först trevlig samvaro och god mat, och sedan eventuellt kika efter en vårjacka och ett tangentbord som inte dödar mig. R ska till garaget i kväll, men med lite tur hinner han dammsuga också. Man får passa på, för det finns inte en chans att han kan ta en ledig klämdag i morgon, där han jobbar. Men först – frukost i det gröna, som av Édouard Manet.

Gräs, grönt

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/skjuts-och-frukost-i-det-grona/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.