Solen och vårjackor

Lång dag i går. Först en underbar utflykt med frukost i det gröna tillsammans med släktingar och obekanta på fasters kolonilott, där det bjöds på en hel massa godsaker. Både jag och älskaren R satt i solen, så jag är en aning rosa, trots solskydd. R kommer att få en härlig bondbränna, som vanligt. Det var i alla fall väldigt mysigt att komma ut och njuta lite.

Efteråt skulle jag ju försöka hitta en vårjacka, så R skjutsade mig till ett stort shoppingcentrum och rullade runt mig. Vi var inne i varenda klädaffär (jag skämtar inte – varenda), och det fanns knappt några jackor över huvudtaget. De som fanns var plastiga, eller typ mc-jackor i skinn som skulle passa en 15-åring.

Eller stentvättade jeansjackor, nej tack. Det är inte, under några omständigheter, okej. I en del affärer, även av de stora kedjorna, fanns det inte en enda jacka. Hittade en trenchcoat som såg snygg ut, men den hade så dålig passform. Hade behövt väga minst 70 kilo till och ha kortare armar för att få den att passa i min storlek – den där jackan var lagom stor runt axlarna.

Uselt. Var där säkert två timmar utan att hitta något. Det fanns ingen elektronikkedja där heller, så jag hittade inget tangentbord. Åkte med andra ord dit helt i onödan. Köpte varsin glass och åkte hem igen. Satt ute på balkongen och åt, för första gången i år. Härligt, och jag blev säkert ännu lite mer rosa.

Efter alla de stora äventyren, i kombination med solen och motsvarande mängd smärtstillande, var jag helt slut. Vegeterade i soffan resten av kvällen, med en lätt touch av illamående och huvudvärk. Det lär inte bli bättre i kväll, för jag måste ut och härja på stan utan färdtjänst även i dag. Solen syns inte till ännu, men det vore ju lite trevligare om den ställde sig till förfogande.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/solen-och-varjackor/

2 kommentarer

    • Lottamaj 10, 2013 kl. 11:11
    • Svara

    Finns snygga jackor och trenchcoat på zalando=nätshopping

    1. Sant, de har väldigt mycket fint! Är ganska bredaxlad så jag vill gärna prova innan jag köper, eftersom saker sällan passar i ”normal” storlek. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.