Städdag i föreningen

I dag har det varit någon slags städdag i föreningen där jag bor. Jag tycker i grund och botten att det är fel att folk ”ska” göra saker som trädgårdssysslor på gårdarna, för vi betalar en ganska hög avgift. Det finns ingen anledning till att inte leja någon att göra jobbet, eftersom det bara är en eller två gånger om året, och det tar oftast inte mer än en timme heller – sen grillas det korv. Självklart är det bra om det finns folk som vill gå runt och pyssla med sånt på sin fritid, men de flesta heltidsjobbare har säkert annat för sig en solig söndag.

Det skapar någon slags dålig stämning när föreningen uppmanar alla att hjälpa till på en städdag, för det är faktiskt många som absolut inte vill. En del vill inte ha med folket att göra, andra har redan planer på annat håll, eller så tycker de som jag att det borde ingå i avgiften (jag bor inte i lägenhet för att rensa ogräs eller städa upp någon annans unges leksaker som ligger utspridda överallt), och en del har säkert flera andra anledningar också.

Hur som helst, jag har ju giltigt förfall, även när jag inte är nyopererad. Jag ska inte böja mig, och inte vrida mig heller. Det syns inte på mig, så tidigare gånger när jag har suttit på balkongen eller gått ut och tagit en promenad eller varit på väg någonstans, så har jag fått en del onda blickar. Ytterligare en av anledningarna till varför jag ogillar det så mycket.

Jag bor inte i en kommunistisk liten bubbla där alla ska dra sitt strå till stacken – jag betalar min höga avgift för att slippa göra något, och jag bor här för att det är nybyggt och anpassat för någon med lite handikapp. Jag vägrar förklara mig, för det står inte i stadgarna att vi måste hjälpa till.

Att ha en städdag två gånger om året är säkert ett måste, men att uppmana eller be folk att hjälpa till, i kombination med onda ögat är inte ett dugg okej. Föreningen består av 5 hus, alla med brevlådor i entrén, så hur jobbigt kan det vara att lägga en lapp i varje brevlåda där man kan anmäla sitt intresse till att hjälpa till med olika saker – av egen fri vilja, inte på en dag man bokar in långt i förväg.

Då kan folk göra det de vill, när de vill och för att de vill? Antingen det, eller att leja ut själva trädgårdsarbetet på entreprenad. Och plocka upp efter sig sina egna ungar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/staddag-i-foreningen/

2 kommentarer

  • Pettermaj 5, 2013 kl. 19:54
  • Svara

  Håller med. Skulle aldrig ställa upp på att plocka skit efter andra. I och för sig gör jag väl redan det då mina grannar är urusla på att sopsortera och lägga skräpet på rätt ställe.

  Jag skäller på dom istället så det blir rätt med en gång. Varför stöka till för att senare rätta till problemet? Folk ska lära sig att plocka upp efter sig med en gång. Blommor och sådant kan de som gillar sköta om. Rör jag växterna dör de så dom kan bli ompysslade av de som kan det istället.

  Men folkhemstanken är kommunistisk i grunden och därmed SKA alla hjälpa till. Gör rätt från början så sköter det sig själv. grrrrr….

  1. Sant. Tyvärr skräpar ju förbipasserande ner en del också, men det mesta står självklart föreningens medlemmar själva för.

   I dag tog det 1 timme och 18 minuter (R var där), och det var så gott som enbart trädgårdsarbete. Det känns inte som om det kan kosta så mycket att få någon att klippa buskarna… Visst kan väl de flesta avvara ett par timmar om året, men det är fan inte rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.