Stödstrumpor

Köpte ett par nya stödstrumpor (eller kompressionsstrumpor) häromdagen, från affären på Kungsgatan som säljer hjälpmedel. De här strumporna är så sjukt sköna, att man blir lite lyckligare av att ha dem på sig. Jag har ju problem med känsel i benen på grund av diskbråck, och ofta när jag vaknar känns det som om jag har gått en mil. Trött i benen redan innan jag har gått upp, liksom. Inte bra.

Med stödstrumpor blir det liksom avlastat på något sätt, och benen och fötterna känns riktigt bra på morgonen. Har dem bara när jag sover, för eftersom jag inte är någon byxmänniska är det svårt att komma undan med knähöga strumpor till kjol.

Ska försöka skaffa ett par till som har lite längre skaft, så att de inte syns alls under leggings. Då blir det perfekt om jag måste stå en dag, till exempel på jobbet (måste bara kunna jobba och få ett jobb först). Det finns faktiskt kompressions- och stödstrumpor för alla tillfällen, allt från stay ups till rese- eller vandringsstrumpor.

Jag har någon lättvariant av stödstrumpor (klass 1) som inte kräver flera minuter i anspråk för att sättas på och tas av. De ser i alla fall inte ut som de våra far- och mormödrar har på sig, utan nu för tiden känns det riktigt piffiga varianter, både med och utan mönster. Ingen skulle i alla fall se skillnad på de här, jämfört med vanliga strumpor.

Generellt är det väl så att om de är enkla att ta av eller på, så har de inte tillräckligt stort tryck, men de här är precis lagom för vardagsanvändande när man inte har något medicinskt behov av dem utan bara vill ha dem för att de är sköna. Alla som antingen står mycket eller sitter mycket, borde faktiskt ha någon form av stödstrumpor, för de är grymt sköna och gör underverk för cirkulationen. Prova!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/stodstrumpor/

10 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermaj 14, 2013 kl. 19:48
  • Svara

  Bra inköp. Jag har redan provat och använder stödstrumpor från Mabs. Jag har vanliga knälånga till byxor på jobbet. På fritiden har jag även stay-ups som passar perfekt när jag har shorts. Jag tycker om känslan mot benen och tror faktiskt det hjälper i förebyggande syfte.
  Det enda jag skulle invända mot är att stay-upsen är rejält glansiga och syns när jag använder shorts. Hahaha… Annat än det kan jag bara rekommendera stödstrumpor.

  1. Jag tror också att det är bra i förebyggande syfte, och eftersom de är så sjukt sköna finns det ingen anledning att inte använda dem! Haha, jag kan tänka mig att ha glansiga strumpor, men det kanske är lite mer ovant för dig… 🙂

    • Pettermaj 14, 2013 kl. 19:57
    • Svara

    Jag har inga större problem att använda glansiga strumpor men nog känns det lite mer feminint med glansiga än matta. 😀 Jag kör med ”solbruna” men glansen avslöjar mig. Hahaha…. Jag får väl lägga upp en bild på bloggen för att visa hur de ser ut.

    Du har även rätt i att de är sjukt sköna. Trodde aldrig på det förrän jag provat. Nu vill jag inte ha annat på mig. Synd bara att de är ganska dyra men det är det värt.

    1. Haha, det vill jag se! 🙂 Förhoppningsvis håller de mycket längre än vanliga strumpor – de jag har är i alla fall ganska mycket kraftigare. Än så länge har jag bara mina när jag sover och är stilla mycket, men när jag har samlat på mig tillräckligt många ska jag ha några par för vardagsbruk också.

      • Pettermaj 14, 2013 kl. 20:39

      Nu finns där en bild. 😀 Jag tycker jag är stilig och nog fasen mår benen bra.

      • Klaramaj 14, 2013 kl. 21:10
       Författare

      Riktigt snyggt! Ska försöka inhandla ett par likadana! 🙂

  • Pettermaj 17, 2013 kl. 16:37
  • Svara

  Tycker jag du ska göra. De är riktigt, riktigt bekväma och framför allt snygga. Idag blev jag tillfrågade om jag inte tyckte det var varmt med mina ”feminina” benkläder. 😀 Jag svarade bara att det var inte varmt och att benen mådde fin-fint. Så det så………
  För övrigt kom det in en kille på fiket med kjol. Han väckte mer uppmärksamhet än jag. 😀

  Hoppas dina hjälper när du sover.

  1. Har häcken full i helgen, men på tisdag ska jag ut och jaga likadana! Vilken nedlåtande fråga! Vänta bara tills personen i fråga har ont i benen och åderbråck överallt… 🙂

    • Pettermaj 17, 2013 kl. 16:47
    • Svara

    Hahaha… Det var inte så illa men han fick svar på tal. Självklart är en del nyfikna på varför jag har stödstrumpor eller tights så jag svarar vänligt. Benen svullnar i alla fall inte i värmen och de blir ju hur snygga som helst.
    Fick för övrigt ett tips från Mabs idag att färgen på de solbruna kommer att bli mer brun. Idag är de lite för gula i nyansen. Man tackar för tipset. 😀

    1. Åh, bra! Jag tänkte mig ett par svarta till att börja med, men allt eftersom vagnparken uppgraderas vill jag ha sådana också. 🙂

  • Elmis » Skönt för benenjuli 21, 2013 kl. 16:04

  […] Klara skriver i ett inlägg på sin blogg om sköna stödstrumpor hon skaffat sig. Jag kan inte annat än hålla med henne. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.