Svar från Arga Doktorn

Jag fick svar på min ansökan från TV-programmet Arga Doktorn i går. Det var inget glädjande besked – de ville inte hjälpa mig. Nähä, fan också. De hade fått ungefär 1000 ansökningar, och minst två av dem gällde mig. Så här stod det:

“Tyvärr kommer vi inte kunna hjälpa just dig, men vi hoppas ändå att programmet blir så allmängiltigt att du kan finna stöd och kunskaper när det börjar sändas i slutet av augusti.”

Jaha, så Arga Doktorn tar hand om de allmängiltiga problemen. Är det inte specialfallen som ingen kan något om som borde få hjälp? Jag blev faktiskt jävligt ledsen över det, och särskilt den formuleringen, för det var inte alls så de uttryckte sig när det var dags att ansöka.

I det svar jag fick rådde de även om var man skulle vända sig om man vill klaga på vården, men det är ju inte något sådant jag är ute efter. När jag ansökte läste jag om att det inte handlade om att smutskasta vårdinstanser eller anställda, utan just bara om att se till att de medverkande får den hjälp de behöver. De skrev också i svaret att ibland är det bra att ta med en vän. Ehh, jag kan prata för mig så det räcker och blir över.

 Svar från Arga Doktorn. Arga Klara på sjukhus, pekar finger åt fotografen. Naturlig reaktion.

Jag vill bara ha hjälp, och när inte vårdcentralen, landstinget, sjukvårdsupplysningen eller ett av Stockholms största sjukhus kan ge mig ett svar gällande var jag ska vända mig, vad gör jag då? Den enda personen som ens vill försöka hjälpa mig med lite kortvarig smärtlindring är Jean Pinto, som har en privat klinik. Det är jag så oerhört tacksam över, men det kommer inte att vara i all evighet. Genom Arga Doktorn kanske jag hade fått lite fler alternativ, och garanterat någon som vet.

Det jag har att gå på framöver då är ju kliniken i Mjölby om en månad (2 timmar för 3000 spänn, och ytterligare 3000 kronor om jag vill ha det på papper), och jag kan ju inte veta vad som händer därefter. Ska ju på något återbesök efter operationen så småningom också, men sist ledde det absolut ingenvart. Den här gången har de i alla fall betydligt mer information om mig, men de ägnar sig åt kirurgi – inget annat. De har inga svar. Jävligt ledsamt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/svar-fran-arga-doktorn/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Malinmaj 9, 2013 kl. 14:55

  Jag fick samma mejl som svar på min anmälan för dig. Buuuu på dem.

   • Klaramaj 9, 2013 kl. 16:36
    Författare

   Ja, jag blev besviken. Inte bara på att jag inte får vara med (för chansen är ju egentligen ganska liten), men även på hur de uttrycker sig. Jag är inte dum i huvudet, liksom.

 1. Dåligt! Om programmet bara ska bli allmängiltigt tänker inte jag titta. Jag har, precis som du, en käft och kan föra min egen talan. Men det hjälper ju inte när man inte får rätt hjälp.

   • Klaramaj 9, 2013 kl. 16:37
    Författare

   Nej, precis. Och inte fasen hjälper det att klaga heller. Jag vill bara ha lite hjälp och vägledning! 🙁

 1. […] såg på ”Arga Doktorn” i går, och det handlade om en tjej som hade  fått en stroke för några år sedan, men […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.