Tvivel kring zoologin

Zoologin, läran om djurriket efter biologiska riktlinjer, alltså. Ett ganska modernt begrepp, med flera förgreningar under sig – till exempel ornitologi (forskning om fåglar) och iktyologi (forskning om fiskar). Inom zoologin ägnar man sig enbart om djur, och inte om blommor och sådant tjafs. Jag skulle kunna tänka mig att ha blivit zoolog, för jag kan se skillnad på två sorters djur. Trodde jag. Det står visserligen vad det är för sorts djur och vad den är gjord av, men jag hyser ändå vissa tvivel.

Inom zoologin borde man väl veta vad det här är? Papp-ko eller gris?

Ser det inte mer ut som en gris? Jag vet inte om det ska föreställa horn, men i mina ögon skulle det lika gärna kunna vara öron. Och det där med blommor på ryggen måste vara någon sorts efterkonstruktion, om inte grisen precis rullat sig på en blomsteräng. Det här konstiga djuret stod i ett skyltfönster på Kungsgatan, hos butiken som säljer konstnärsmaterial. Min frisör ligger precis bredvid, och jag älskar ju att måla, så jag är ofta inne där och kikar i samband med att jag klipper håret. Det här är värre än ett svårt fall av oklar rastillhörighet. Vad tror du, är det en ko som det står, eller är det egentligen en gris?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/tvivel-kring-zoologin/

2 kommentarer

  • Farsanmaj 30, 2013 kl. 22:50

  Spelar ingen roll vilken sort det är om den är gjord av kött. Gris, ko eller rentav häst.

   • Klaramaj 31, 2013 kl. 09:03
    Författare

   Annars hade det ju varit en oätlig växt 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.