Veckans plus, vecka 19

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till min ”nya” Mousetrapper Advance som jag köpte begagnad, och mitt nya tangentbord. Det är ett Logitech K800, trådlöst med låga och rundade knappar. Inga jobbiga kanter och tröga, kubformade tangenter med andra ord. Ett extra enormt plus var funktionen med inbyggd belysning i tangenterna, eftersom mitt lilla kontor blir ganska mörkt på kvällarna. Det aktiveras bara när man skriver, så det är inte bara bra, det är lite coolt också. Det här fotot togs i mörker. Tangentbort med inbyggd belysning som aktiveras när man skriver. Logitech K800. Veckans plus.

Nu är kontoret så pass komplett det kan bli med småsaker, skulle jag tro. Vad gäller ergonomi, i alla fall. Det jag saknar, som kanske är det allra viktigaste i långa loppet, är ett höj- och sänkbart bord. De allra billigaste, från Ikea, kostar drygt 5 papp med de tillbehör som behövs för att bli kontor, och det känns inte riktigt rätt när jag varken har jobb, inkomst eller några större framtidsutsikter gällande att få något dylikt. Jag har i alla fall en boll att sitta på.

Men nu är det så att veckans plus handlar om positiva saker, så jag vill lyfta fram att jag faktiskt har ergonomiskt bra grejer för händer och axlar nu, och det gör en riktigt stor skillnad. Tänk er att ligga sömnlös för att det bultar av smärta i handen, bara för att man har skrivit på tangentbordet en stund. Nej, det tänker jag slippa här hemma framöver. Mousetrapper och ett skönt tangentbord gör en jäkla skillnad för någon som jag, som både skriver mycket och surfar mycket.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/veckans-plus-vecka-19/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.