Veckans plus, vecka 21

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till alla bra mödrar i världen, för det är ju ändå Mors dag i dag också. Vi brukar inte uppvakta och fira på något stort sätt, men det blir god middag hemma hos min egen mamma i alla fall. Ska självklart gratulera ”svärmor” också, för hon är grym också. Får så mycket hjälp med allt jag kan tänkas behöva när jag är på lantstället, jag får mat och sällskap, och så är hon ju egentligen direkt ansvarig för att jag fick älskaren R.

Arga Klara och älskaren R. Veckans plus går till bra mammor!

Men jag vill även poängtera att veckans plus minsann inte går till alla mammor, för långt ifrån alla förtjänar det, och bara för att man är mamma förtjänar man inte att blir firad på Mors dag. Man måste liksom göra ett bra jobb också, och inte sprida ouppfostrade illbattingar omrking sig. Ingen annan människa vill ha med dem att göra, och det är ju oftast bara de närmast sörjande som tycker att det är gulligt när lille Albin eller Liam skriker eller knuffas – oavsett om barnet i fråga har hunnit bli vuxet.

Så veckans plus går till de mammor som ser till att det blir logiskt och kritiskt tänkande individer som vågar ta för sig och stå upp för sig själva, av små grisfärgade skrynkliga dumplings. Andra mödrar behöver inte ta åt sig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/veckans-plus-vecka-21/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.