Wrap rage

Har ni hört talas om wrap rage förresten, apropå min wrappade uggla jag hade på kontoret? Jag hade aldrig hört det förrän en dag när jag googlade ”wrap”, och jag kunde inte låta bli att läsa på om det! Det är alltså ett engelskt uttryck, och den som kan språket förstår att det handlar om överdriven frustration och ilska. Över vad? Jo, över problem med att få upp förpackningar, för en del är ju verkligen svåröppnade – särskilt såna där värmeförseglade plastpaket.

Vidare läste jag att tusentals konsumenter känner wrap rage varje år, efter att de drabbas av skador från antingen förpackningarna själva, eller av saker och verktyg man kan tänkas använda för att öppna dem med. Det kan vara allt från trasiga tänder när folk försöker bita sönder något, till skärsår och stukade handleder. Eller värre, med lite otur! Tydligen är hårda plastbitar från förpackningar extra farliga.

Sax

En del saker måste ju vara svåra att öppna, för att barn inte ska komma åt dem. Rengöringsmedel, medicin eller vassa saker, till exempel. Och så är det ju dåligt för många butiker att ha alltför lättöppnade förpackningar ute i hyllorna, eftersom det blir så mycket enklare för snattare att komma åt innehållet då. Vad många kanske inte heller tänker på är att en del saker måste ha kraftiga förpackningar för att klara av en transport utan att gå sönder. Men man kan ju få wrap rage ändå.

En del människor som lider av wrap rage (ja, lider, för det är nog inte helt normalt) ber alltid personalen i butikerna att öppna förpackningen, eftersom det då blir butiken som får hantera både eventuella personskador och produktskador. Inte en dum idé faktiskt, men jag skulle aldrig komma på tanken själv. Jag svär ofta över svåröppnade prylar, men jag har dåliga händer. Det finns hjälpmedel, och dessutom en karl som hjälper mig, så någon wrap rage lär jag inte drabbas av.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/wrap-rage/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmaj 15, 2013 kl. 16:57
  • Svara

  Jag har wrap rage definitivt! Det gäller en viss sorts blisterförpackning av min magmedicin. Man kan liksom inte trycka ut kapslarna utan de ska rivas ur. Helidiotiskt! Men jag har löst problemet så att jag, när jag får en ny förpackning, tar ut alla 56 kapslarna (ja, det är 56 kapslar/förpackning av nån anledning) vid ETT tillfälle och lägger dem i en gammal medicinburk. Sen fördelar jag dem, tillsammans med min andra medicin, en gång i veckan. Då blir jag bara arg en gång var 56:e dag/ungefär! 😈

  1. Åhh, hopplöst! Jag har bara enkla medicinförpackningar, tack och lov! Du har ändå löst det på ett bra sätt! 🙂

  • Tofflanmaj 15, 2013 kl. 16:58
  • Svara

  PS Vaffan! Får jag inte räkna här längre?? 😈

  1. Nix! Om man skrev något och glömde fylla i siffran så försvann hela kommentaren. Om det var jag hade jag blivit sur och inte skrivit den igen, så för husfridens och kommentatorernas skull så tog jag bort den. Men du får gärna skriva en valfri siffra ändå! :mrgreen:

  • Tofflanmaj 16, 2013 kl. 18:41
  • Svara

  7.
  Hej då!

  1. Perfekt! :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.