Åka båt

Häromkvällen hjälpte älskaren R till att sjösätta svärisarnas lilla båt, en liten motorbåt som går att ro också. Fråga mig inte vad det är för sort, jag vet bara att den är liten och lagom för två eller tre personer på en liten fiske- eller badtur. Förra sommaren var vi av någon outgrundlig anledning inte ute en enda gång, men det kan ju i och för sig ha haft att göra med att jag jobbade varje vardag, och bara kom hit på helgerna. Och det var verkligen skitväder i stort sett varje helg, med undantaget av ungefär en halv dag.

Arga Klara i båt på sjön

Jag håller mig undan när det gäller iläggande av båt. Det ska rullas ner till sjökanten med släp, och sedan får man ro till bryggan och sätta fast den. Det är bara det att vattnet ligger så lågt, att båten nästan står på sjöbotten, haha! Det ser skitkul ut när svanarna utanför bryggan (som är ganska lång, det är minst 20 meter från sjökanten) simmar runt lite, sen helt plötsligt går de några steg på botten, och sen simmar de vidare. Ibland flyger de också, så de får i alla fall allsidig motion. Ironswan, liksom.

Jag hoppas på att kunna följa med på någon liten tur med båt i sommar. Bara meta lite, och hoppas att jag får en säl på kroken, eller åtminstone en strömming till katterna. Eller som vi gjorde för ett par år sedan, åkte ut till en ö ute i skärgården med matsäck, och hade en underbar baddag på en stenhäll, med tillhörande ö-promenad och insektsbett i mängd. Åh, det var mysigt. Men det är mycket som ska klaffa – R ska vara ledig och inte ha något inbokat (det är nog det svåraste), dessutom ska det vara fint väder, och så får han helst ha lust att göra det också. Kanske borde köpa en trisslott i stället.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/aka-bat/

1 ping

  1. […] i alla fall att jag får se en säl på lantstället någon gång. Man måste säkert ut en bit med båten, för de ligger säkert gärna och solar på någon klippa i avskildhet. Det skulle jag också […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.