Akvarell: Lilja

Nu kommer det senaste alstret jag har jobbat på i omgångar ett tag, ett blad då och då, lite när jag har haft lust. Tid har det ju varit väldigt gott om på sistone, men att sitta inne och måla när solen skiner har jag inte riktigt ro till. Det är i alla fall en ny målning i akvarell, en rosa lilja.

Rosa lilja i akvarell.Det var en födelsedagspresent till min mamma, som fyller jämnt i dagarna, men hon fick den på kalaset i dag (som ni får veta mer om i morgon). Och hon visste redan innan att hon skulle få något slags målning i akvarell, för jag frågade om det var något särskilt motiv hon föredrog – och svaret blev någon slags blomma.

Hon är en sån som aldrig önskar sig något särskilt, men en liten målning skadar ju aldrig! Dessutom fick hon ett presentkort på ett restaurangbesök av mig och syrran. Vi ska till en grekisk restaurang, för några sådana går hon aldrig till i sällskap med farsan. Han vidhåller att biffstek med lök eller inlagd strömming är riktig mat, och att utländsk mat oftast är konstig.

Och det får han tycka bäst han vill – det är morsan som fyller år, och om han tänker klaga eller inte vill, så behöver han inte följa med. Han är dessutom allergisk mot en hel del saker, så det kan vara svårt för honom att käka på restaurang ibland. En grekisk sallad tål han med all säkerhet, men det är inte riktigt hans kopp te, om man säger så. Vi får se hur det blir med den saken, huvudsaken är att morsan får en trevlig kväll!

Vill du se de andra sakerna jag har målat i akvarell så klickar du här.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/akvarell-lilja/

2 kommentarer

  • Farsanjuni 15, 2013 kl. 23:02
  • Svara

  – Vad tänker du på?
  – Biffstek med lök.
  – Hur kommer det sig att du tänker på biffstek med lök?
  – Jag tänker praktiskt taget alltid på biffstek med lök.

  1. Ungefär så :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.