Choklad och golfbollar

På väg hem från Mjölby i tisdags var jag så trött, så trött, och det verkar ha hållit i sig till nu. Eller ja, än så länge i alla fall. Försökte vila i bilen, men det var helt omöjligt att somna – kokhet bil utan AC, guppig väg och många svängar var en riktigt dålig kombination. Har haft väldigt ont, och sovit mycket. Hur som helst, vi gjorde ett litet stopp på väg hem. Det finns ju nämligen både choklad och ett golfbollsmuseum i Ljungsbro!

Nej, det var självklart inte anledningen till att vi stannade där. Jag gillar inte golf över huvudtaget, och det skulle aldrig falla mig in att se golf varken på TV eller live. Det är långsamt, golfkläder är fula och som åskådare ser man ju inget ändå. Ändå hade det, av någon anledning, fastnat i min skalle att det fanns ett golfbollsmuseum i Ljungsbro. Vi åkte förbi, och det var en lada där de annonserade att det var en golf-outlet. Där försvann det pyttelilla intresse av att se golfbollens historia, som jag kanske hade ett frö av från början. Så vi drog till Cloetta i stället.

Cloetta fabriksförsäljning

Där kan man alltid fynda. Hade beställningar på choklad och dylikt från fem personer, så det blev tre påsar fulla med godsaker. Insåg när vi kommit hem och jag packade om godsakerna till respektive mottagare, att jag glömde köpa en sort till mig själv. Skit också. Nåja, det går inte direkt någon nöd på mig ändå, så att säga.

Förra gången jag var där frågade jag en i personalen vad skillnaden mellan Plopp och Center var, i tron om att det var den allra vanligaste frågan de fick. Hon var tvungen att gå och fråga någon chef, för trots att hon jobbat där i många år hade hon bara fått frågan en gång tidigare – men glömt svaret. Det är i alla fall samma recept, men en av dem har en högre andel choklad. Vilken? Har jag glömt. Jag tror att jag gillar Center bättre än Plopp.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/choklad-och-golfbollar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.