Cykelutflykt

I dag har jag nästan skakat sönder! Så ont, så trött i varenda liten muskel, men en på många sätt perfekt dag. Har nämligen varit på en lång cykelutflykt! Mulade morfin och diverse andra piller, packade badkläder och vatten (att dricka, inte bada i alltså), och så lassade R in var sin cykel åt oss i skåpbilen. Vi åkte ett par mil bort och cyklade på delar av Sörmlandsleden. Riktigt bra träning, både för kondisen, balansen och de små musklerna i ryggen. Och självklart för benen.

Jag tog Rs svindyra mountainbike med en miljon växlar, som man rullar en kilometer på om man slutar trampa. Eller ja, inte riktigt, men den är väldigt lätt att trampa omkring på. Själv fick han nöja sig med sin mammas tantcykel med korg fram. Han är så vältränad, så det var inga problem för honom ändå. Jag har ju bara motionerat en gång på sex veckor (för ett par dagar sen) och dessutom opererat ryggen däremellan, men i dag blev det all in. Utgick ifrån en camping, och sen bar det av rätt in i skogen längs vandringsleden. Det var varmt som fasen, och så här halvnaken och likblek for jag omkring utan att bry mig det minsta om vad någon tyckte.

Arga Klara på cykelutflykt

På någon lerig ridväg bredvid ett kärr blev jag helt uppäten av mygg och ohyra, och ett tag hade jag stora röda bölder lite här och var. Hittade en helt öde strand, hur fin som helst, där vi stannade en halvtimme för att bada. Såg ett rådjur på strandkanten som hade ett pyttelitet kid när vi cyklade därifrån. Det hade nog inte riktigt rymts i cykelkorgen… Det var en helt perfekt strand, och väldigt konstigt att inte fler hade hittat dit i det här vädret!

En helt öde badstrand på vår cykelutflykt

Att cykla på de där små stigarna med rötter och stenar var inte alls särskilt kul, det måste vara fast mark för min del än så länge. Men när vi kom till en väg och svischade fram i ett par timmar var det helt underbart. Trodde aldrig att jag skulle orka trampa så länge, och när vi till slut kom fram till bilen igen höll jag på att ramla av cykeln. Man märker liksom inte hur ont det gör när man njuter av något. Resten av dagen har jag inte gjort ett skit, och knappt orkat prata. Men det gör ingenting, jag har orkat cykla i flera timmar på en underbar cykelutflykt. This is gonna hurt in the morning, etc.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/cykelutflykt/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.