Fästingar och äckelkatt

Min kära grå katt, som är ute och springer runt på tomten ganska mycket så här på sommaren (förutom när det regnar, ack och ve), har fått årets första fästing. Det var för ett par dagar sedan, och jag tycker att det är så fruktansvärt äckligt! Vidriga djur. Särskilt äckligt är det att veta att katten kan ha fästingar som inte har bitit sig fast ännu, när han kryper upp i sängen och myser under täcket på morgnarna. Det får mig garanterat att vakna. Jag vill helst inte ens klappa äckelkatten när han har en fästing!

Det är absolut inget problem att plocka bort fästingar från katterna, de verkar fatta att man gör dem en tjänst. För det kliar uppenbarligen som tusan när odjuren sitter och suger i sig kattblod. Det är ändå konstigt att det är den första för i år, för det har ju nästan gått en hel månad, och de är ute varje dag. Förra året tror jag knappt att vi plockade en enda ifrån dem, men hunden i huset bredvid får hur många som helst. Katter kanske inte är lika goda att suga på.

Grå katt vid grind, längta

Själv har jag klarat mig bra hittills i år också. Tror att jag hade en förra året, och då ropade jag på älskaren R med panik i rösten och sa att jag var äcklig. Han garvade oavbrutet när han tog bort den, för jag var så äcklad av att det satt en sån där grej på mig och käkade. Är i alla fall vaccinerad, men det skyddar ju inte mot allt skit fästingar bär på. Tänk vad läbbigt att hitta en som är stor som en ärta, huuu…!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/fastingar-och-ackelkatt/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mjuni 12, 2013 kl. 15:04
  • Svara

  I min suddiga hjärna får jag för mig att det finns medel eller halsband till djur, för att minska risken för fästingar? Eller vänta nu… Ja, som du märker har jag dålig koll. Poängen är att jag delar äckelkänslan.

  1. Ja, det finns några varianter, men de får så få fästingar att jag inte tycker att det är värt att testa. Allt kommer ju med biverkningar, så de får lalla runt bäst de vill och vara äckliga!

  • Malinjuni 12, 2013 kl. 15:59
  • Svara

  Näe, obra med biverkningar. Onödigt dårå.

  1. Ja, Bill och Bull håller med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.