Förfirat midsommar

Midsommarafton, alltså! I går kom min familj ner till lantstället för att fira tillsammans med oss och Rs föräldrar, som vanligt sedan vi började vänja oss vid att tycka om varandra på ett vuxet sätt. Vi gick ju i samma klass och lekte jämt när vi var små, så föräldrarna har känt varandra i många år också. Vi har liksom att förfirat midsommar dagen innan. Jag ägnade en del av förmiddagen åt att städa, för trots att R sa att han hade gjort det, hade han missat badrummet och avtorkning av diverse ytor.

Sen blev det varmt. Det smällde till och blev 27 grader i skuggan och strålande sol runt lunch, så då däckade jag en stund. Som tur är, så är det alltid ganska svalt i stugan. Inte ens katterna ville vara ute. Vi installerade familjen och delade ut all choklad från turen till Ljungsbro, sen blev det fika, en och annan kall dryck och allmänt vilande. Jag och syrran tog med hunden till badberget nedanför och hängde där en timme, det var helt perfekt. En ljum bris, varmt vatten och en blöt hund.

Labradorblandning. Har förfirat midsommar.

Åt alldeles för mycket till middag, som vanligt, och var alldeles för trött för att orka ha roligt särskilt länge. Har sovit dåligt flera nätter, så vi får se hur mycket jag orkar i dag. Traditionen är i alla fall att vi käkar jordgubbstårta i strålande sol, sedan blir det sillunch och annat småätande fram till middagen. Sen får jag väl diskbråck, som vanligt. Nej, det blir nog lugnt. Jag är inte i form för att sitta så mycket som vi gjorde i går när vi förfirat i alla fall, så vi får se hur länge jag håller. Är inte särskilt positiv just nu, men det kan ju ändras. Hur firar du midsommar?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/forfirat-midsommar/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Matsjuni 21, 2013 kl. 14:16
  • Svara

  Trevlig midsommar !

  Sportfotograf
  http://www.sportfoton.se

 1. Tack detsamma!

  • pia lindelljuni 22, 2013 kl. 23:11
  • Svara

  Denna vovve ser väldigt snäll ut, perfekt badkompis kantänka? Är det månne den som du målade en tavla av för ett tag sedan?

  1. Ja, samma vovve, det är svärisarnas som bor nästgårds på lantstället. Hon är nästan dumsnäll, och gör vad som helst för att få följa med och bada. 🙂

  • pia lindelljuni 23, 2013 kl. 14:59
  • Svara

  Fina ni! Plaska vidare! 🙂

  1. Så ofta vädret tillåter! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.