Första doppet

I går skedde alltså första doppet, och det var helt fantastiskt skönt! Åhh, vad jag har längtat! Det var faktiskt inte alls lika kallt i vattnet som jag hade förväntat mig – nästan behagliga 18.5 grader! Visserligen blåste det åt rätt håll, så det kom in mycket varmt ytvatten, och så är det väldigt långgrunt vid badplatsen närmast tomten. Man kan säkert gå 50 meter rätt ut i vattnet innan man inte bottnar längre!

Traditionen hos mig och älskaren R är alltid att ta första doppet på nationaldagen, oavsett väder. Men vi har faktiskt haft tur tre år i rad nu, med strålande sol och nära 25 grader – så även i går! Visserligen blåser det en liten sval bris från havet, men det är ganska skönt när solen gassar. Det skulle vara lite jobbigt att vara ute så mycket annars!

Arga Klara badar med hunden! Första doppet på nationaldagen, enligt tradition.

Hur som, R klagade högljutt eftersom han är en av de största badkrukorna som finns, men han doppade sig i alla fall en gång. Han klagar mest för klagandets skull, och ligger nog egentligen på stenhällen och njuter i hemlighet. Vi hade ”svärisarnas” hund med oss, och hon badar mer än gärna. Att simma bredvid henne rekommenderas dock inte om man inte vill ha en puss eller bli nerslabbad i vattnet. Åh, det första doppet för året var helt underbart. Har två års badande att ta igen, och R lovade att i alla fall följa med och titta på. Det duger för mig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/forsta-doppet/

2 kommentarer

    • Tofflanjuni 8, 2013 kl. 09:40
    • Svara

    Ååååå så härligt det ser ut!!!!!!!!!!!!!!
    500 direkt, utan addition!

    1. Det var helt perfekt! Fortsätter tjata om mer bad, eftersom man måste klättra ner i vattnet närmast huset så går jag helst inte ensam. Trägen vinner hoppas jag, för det är ännu varmare nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.