Hissen går inte hela vägen upp

Som vi har kunnat läsa i tidningarna i dag redan, är det ju så att hissen går inte hela vägen upp hos vissa. Kanske särskilt ofta i samband med storhelger, och medföljande fylla, men ibland även till vardags. Och visst är det lätt att göra sig till offer, när man inte fattar bättre. Och jag skiter i om ni tycker att jag är elak i det tidigare inlägget, en snyfthistoria om färdtjänst, men jag tycker synd om tanten. Hennes familj inte bara överlämnar ansvaret för henne till någon annan, de framträder dessutom som riktiga puckon i Aftonbladet.

De har verkligen ingen koll på hur det fungerar. Färdtjänst är ingen privat taxiservice, det motsvarar kollektivtrafiken. Är det störningar i den kollektiva trafiken kan man också räkna med störningar i färdtjänst, punkt slut. Busstrejk räknas som en grav störning! Dessutom vet de flesta med färdtjänst bättre än att försöka boka en resa på en storhelg och tro att de ska komma i tid, särskilt om det finns alternativ.

Sen finns det ju många andra tillfällen när det är uppenbart att hissen går inte hela vägen upp. Som i den här riktiga hissen, till exempel. Ehh, va?

Hissen går inte hela vägen upp. Roliga bilder på hissar

Nix, jag skämtar inte. Det måste ha funnits något väldigt hemligt på den andra våningen, eftersom den inte ens var ett alternativ. Eller så fanns den inte. Lite som våning 13, på sina håll. Hissen går inte hela vägen upp, eller i alla fall saknas det vissa delar däremellan. Jag tror att den går ända till takterassen hos mig. Hur har du det?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/hissen-gar-inte-hela-vagen-upp/

2 kommentarer

    • Respelionjuni 22, 2013 kl. 20:18
    • Svara

    Tror att det där är en besparingsåtgärd. Man har helt enkelt inte råd att stanna på varje våning. I det här fallet var det våning 2 som fick stryka på foten. Nästa gång kan det vara din våning de drar in, så akta så att du inte trampar fel folk på tårna, för då kommer hissen verkligen inte att gå ända upp. Eller också blir det enkelriktade turer, där bara hissen går ner, men inte upp. Var beredd på allt!

    1. Mycket möjligt, eller så är det någon miljö- eller hälsoaktivist som har lobbat för det. Du har helt rätt, jag har svårt för att gå i trappor, så det är bäst att jag passar mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.