Jordgubbar, sill samt en och annan snaps

Midsommar bjöd inte på några större överraskningar, utan allt gick enligt tradition till precis som vanligt med både jordgubbar och sill! Vädret var väldigt fint, så vi började dagen med frukost ute, och sen gick vi ner till badberget. Det var betydligt kallare än i dagen innan, men jag kunde doppa mig flera gånger ändå. Vissa andra i sällskapet hade grava problem med både att följa med (trots ett tidigare löfte!) och att bada. Nåja, jag och hunden badade hej vilt ändå.

Sedan blev det sill- och laxlunch med årets första färskpotatis, och jag försökte intala mig själv att inte äta för mycket. Och för en gångs skull lyckades jag – jag åt bara lite! Direkt efter lunchen är det nämligen tårta med jordgubbar i hagen, medan folk som sjunger och spelar gitarr betydligt hellre än bra ”underhåller” oss. Inte kul alls faktiskt, men man bör vara med en stund. Rs pappa lyckades med konststycket att bli bajsad på av en fågel, över hela ryggen, och R ramlade nästan ur sin pinnstol. Kanske en snaps eller två till lunchen hade något med saken att göra.

Årets första jordgubbar

När vi kom tillbaka ville jag vila en timme i sängen, för jag var både lite lullig och väldigt trött. Både R och syrran, som bodde inne hos oss, tyckte att det lät som en bra idé. Så vad gjorde de? Jo, somnade, innan jag knappt hade hunnit blunda. Sen låg de och snarkade – R bredvid mig, och syrran i stora rummet bredvid, så jag kunde inte somna. Låg ändå kvar en timme och försökte blunda hårt, men det var ingen idé att ens försöka i det där jävla bullret.

Sen blev stackars R dålig, med huvudvärk och illamående, och försökte påstå att hans mamma hade matförgiftat honom. Alla vi andra mådde utmärkt, så han låg kvar i sängen och vilade när vi åt middag. Hemmarökt fläskfilé, gott! Visserligen kvicknade han till lagom till kaffet, så sen tog vi en liten promenad. Vi behövde dessutom hans manliga styrka till att krossa is och frysta jordgubbar i brist på en mixer, till våra drinkar (frozen strawberry daiquiris). Tur för oss att han piggnade till. Kort och gott – en helt ordinär midsommar, enligt tradition – trevligt och avslappnat.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/jordgubbar-sill-samt-en-och-annan-snaps/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.