Läkningstid och cykling

Det blev en ganska bra dag i dag! Det finfina vädret gjorde absolut sitt till, men det gick bra på återbesöket på SÖS också. Förutom ett sånt där blodprov de sticker i fingret, som fortfarande gör skitont (ja, jävla bindväv), så blev jag nästan inte alls misshandlad. Vi pratade mest om framtiden, läkningstid, och så gjorde han en enkel neurologisk undersökning.

Han sa precis som min behandlande läkare jag var hos i måndags, att en del funktioner är på väg tillbaka. Han hade förväntat sig att det skulle bli bra på en gång, så fort sårsmärtan avtagit, men det var ju faktiskt mycket värre i en hel månad innan det vände. Kanske på grund av de komplikationer som tillstötte under operationen, kanske på grund av EDS, eller kanske för att fler diskar är påverkade.

Han sa ändå att jag hade ganska lång läkningstid kvar eftersom det går så långsamt i mitt fall, och förlängde min sjukskrivning till och med den sista juli. Inte för att det spelar någon roll om jag inte får sjukpenning, men det är alltid bra att ha det på papper. Och så får jag börja käka antiinflammatoriska preparat igen, så snart slipper jag nog lite av den värsta smärtan i lederna. Deras läkningstid brukar vara snabb, i alla fall. Det bästa av allt var att han gav grönt kort för att röra på mig mer – jag får nu även cykla!

Cykel

Han sa att i vanliga fall ska folk röra på sig och träna så mycket som möjligt, eftersom det är lösningen på så många diffusa smärtproblem, men i mitt fall tyckte han att det var bättre att avvakta och se vad EDS-läkaren säger om ett par veckor. Ska överhuvud taget inte göra några rörlighetsövningar eller vridningar med överkroppen, i alla fall…

Till slut kom de lite tråkiga nyheterna, att han tyvärr trodde att vi skulle ses igen om ett år eller två. Förhoppningsvis vet vi mer specifika detaljer om mina problem då, och om det blir en ny operation blir det förmodligen inte bara en vanlig diskbråcksoperation, utan något betydligt större med läkningstid närmare ett halvår upp till ett år. Men den dagen, den sorgen. Nu ska jag cykla.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/lakningstid-och-cykling/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.