Less på problem

Fan vad jag är less på problem som Arbetsförmedlingen har orsakat. Och förbannad. Synd att det är lördag också, för det går inte att få tag på någon som kan hjälpa mig, eller har med skiten att göra. Det borde vara olagligt att skicka ut en del sorters besked så att de är framme på eftermiddagen på fredagar, för då står man där som en fågelholk, och jag kan inte göra ett jävla skit åt den här situationen någon annan har försatt mig i.

Självklart har jag författat ett långt mail till min nuvarande arbetsförmedlare, och bett honom skriva ett intyg om att de har gjort fel. Det borde räcka, tillsammans med ett förklarande brev, men man vet aldrig. Tänk om han inte vill skriva något intyg? Han hade ju ingenting med mig att göra då. Tänk om Arbetsförmedlingen inte har kvar informationen om hur fruktansvärt fel de gjorde, den där veckan i februari 2011?

Jag fick ju inga brev eller något fysiskt bevis som talade om att ”vi har gjort fel, vi har åtgärdat problemet”, utan jag fick bara ett mail där det stod att hon hade annullerat avanmälan, och sen fick jag min a-kassa som vanligt igen. De har ju uppenbarligen inte åtgärdat problemet, så frågan är om det har sopats under mattan, eller om det står i min fil någonstans.

Sopa, kvast, städa

Får jag inte svar på mailet på måndag förmiddag (jag skrev att jag behövde intyget snarast, för det är ytterst kort tidsfrist med tanke på att det är myndigheter jag har att göra med), så ringer jag efter lunch och läkarbesöket. Visar det sig att min arbetsförmedlare inte är där, blir jag tvungen att åka dit och be om hjälp av någon annan. Om ingen annan vill ta tag i det, och ingen chef är anträffbar får jag väl sitta där och vänta och be dem fixa problemet tills de tröttnar på mig. Fy fan, vad jag är less på problem. Som farsan skrev i en kommentar i går:

Förr i tiden fanns det något som hette tjänstemannaansvar, men det avskaffade sossarna. En statligt anställd tjänsteman kan ju inte ha fel.

Det roliga i sammanhanget är att min före detta arbetsförmedlare, som ställde till hela den här soppan och anklagade mig för att ha ljugit, numera är kommunpolitiker – socialdemokrat, förstås. Det här har självklart förstört min helg (och kanske flera månader framöver, om jag inte får någon sjukpenning), men jag ska försöka att hålla käften om det i morgon. Då är det ju veckans plus


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/less-pa-problem/

2 kommentarer

  1. Ett av flera skäl till att jag flyttade från Metropolen Byhålan en gång i tiden var just socialdemokratiskt.
    6-7 = -1

    1. Ibland känns den gemensamma nämnaren som brist på ansvar.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: