Lyxigt miljöombyte

Det känns så lyxigt att komma in i lägenheten hemma i stan, när man har varit på lantstället en vecka eller två. Inte för att det är låg standard där för att vara en sommarstuga – snarare tvärtom – men det är ändå bara en sommarstuga. Lägenheten är ganska nybyggd, har ett stort modernt badrum med enorm dusch där varmvattnet inte tar slut på några minuter, tvättmaskin och torktumlare, det är härlig öppen och ljus planlösning, och allting är väldigt funktionellt. Väldigt bra för mig som inte alltid kan böja mig ner. Luften känns alltid fräsch nu när jag har luftrenare, väggarna är inte sneda och det är inga sprickor i taket.

Vi håller på att modernisera ytskikten lite på lantstället, för svampmålade aprikosfärgade väggar och orange-brun furupanel är ju inte så snyggt. I och för sig tänker jag sällan på hur det ser ut, för det är underbart att vara där, men kontrasten när jag kommer hem är enorm. Är konstant lite täppt i näsan eller har rinnande ögon när jag är på lantstället, för det är sällan jag sitter inne. Det är oftast en dörr öppen så att katterna kan smita in och ut, och det ligger mitt i en kohage, så det är inte så konstigt att jag har lite allergibesvär. Men den värsta pollensäsongen är över för min del, så jag kan njuta av naturen. Tallpollen-invasionen är över, men den besvärade mig inte.

Tall, tallpollen. Lyxigt miljöombyte.

Samtidigt som det känns väldigt lyxigt att komma hem till stan, så känns det alltid lika härligt och lyxigt på ett helt annat sätt att komma tillbaka till lugnet på lantstället. Tystheten, havet, allt det vackra finns precis intill husknuten. Jag är lyckligt lottad som har fått möjligheten att följa med dit, precis när jag vill. Och lyckligt lottad att bo bra i stan också. Ombytet gör verkligen gott. Tänk om jag kunde ha samma tur med något annat, bara någon gång…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/lyxigt-miljoombyte/

2 kommentarer

    • Respelionjuni 17, 2013 kl. 21:35
    • Svara

    Det är märkligt hur människor verkar vara konstruerade att inte klara av att vistas i samma miljö någon längre tid. Istället är hon dömd att ständigt vara på resande fot. Nåja, inte riktigt, men emellanåt i alla fall, annars känns det som att man sitter i fängelse. Typ.

    1. Ja, lite så faktiskt. En del människor verkar ju nöjda med att se samma väggar och samma skit på TVn dag ut och dag in i åratal, men jag skulle hoppa från balkongen om jag var tvungen till det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.