Målar och väntar

Regn, regn och åter regn. Blandat med strålande solsken och storm. Vädret kunde verkligen inte bestämma sig för hur det skulle vara i går, så det blev till största delen en innedag. Tog en sväng på apostlahästarna runt området med ”svärmor” och hunden i huset bredvid när de skulle ut, och självklart började det regna just då. Jaha, men varför inte ha en dag då jag målar i stället?

Sagt och gjort. Målade lite på ett alster till ett av födelsedagsbarnen i veckan (min mamma), men jag orkar inte sitta så länge åt gången och pilla med det. Målar på sin höjd en timme med några pauser, så jag tänkte mig börja med ett helt annat målningsprojekt i stället! Det är nämligen så att köket och vardagsrummet här i stugan har hemskt fula furupaneler och lister, som vi har tänkt måla vita.

Har tjatat på älskaren R hela veckan om att han ska ta fram färgen och de redskap jag behöver, så kan jag sätta igång så smått själv på de områden jag lätt kommer åt. Har han gjort det då? Nej. Han verkar vara lite rädd för att jag ska kladda ner hela stället eller förstöra något (hur nu det skulle gå till – jag är perfektionist)!

Pensel, måla

Så i går frågade jag ”svärfar” om han visste vilken färg jag skulle använda, och vart den i så fall fanns. Han hittade något som hette spärrvitt, men visste inte vad det var. Inte jag heller. Jaha, ringde R på jobbet och kollade. Jodå, det var tydligen den jag skulle använda, men han blev nog lite skraj och ville kolla att det funkade bra med den innan jag gav mig på panelen. Jaha. Väntade tills han kom hem efter åtta, sen skulle det ätas och pysslas med annat också, men han har i alla fall godkänt att jag kör igång… Vi får nog se, jag har googlat spärrvitt och kanske målar lite i dag ändå!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/malar-och-vantar/

2 kommentarer

    • Respelionjuni 11, 2013 kl. 10:35
    • Svara

    Annars brukar det funka ganska bra med att bara sätta igång och måla utan att direkt rådfråga ”expertisen”. Skulle det bli fel så brukar de vara ganska snabba med att ta över hela arbetet och göra klart.

    1. Det är sant! Tyvärr har jag behövt hjälp med att bära saker (får inte lyfta tunga färgburkar efter en ryggoperation nyligen) och leta reda på tillbehör. Annars hade hela stället varit målat redan! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.