Melon och shopping

I går åkte jag med ”svärmor” till närmsta lilla stan här på lantstället för shopping. Påfyllning av diverse skåp och förråd. började nämligen bli riktigt akut. Vi började med lite städ- och hygienprylar på ÖB (glamouröst, va?), och jag hittade en riktigt bra duschvante för några spänn. Snygg färg också, eller hur Tofflan? Den fick följa med hem, tillsammans med schampo, diskborstar och sånt som helt plötsligt bara kan försvinna för att älskaren R behövde tvätta en del till hojen. Han fick en present därifrån också: En Wunderbaum med doft av melon. Bättre det, än svettig hojåkande karl.

Duschvante från ÖB. Om melon och shopping.

Sedan åkte vi ner till ortens centrum, och strosade några varv. Åt en glass i solen, besökte biblioteket, och kikade lite i affärerna. Köpte ett par byxor (!), för jag hade tänkt försöka använda lite mer sådana. Kjol i rullstol är faktiskt inte optimalt, och jag ska tydligen gärna bli omkringrullad för att spara på krafterna, om det går. Provade en hel massa byxor, och var särskilt på jakt efter ett par tunna sommarbyxor i bomull och/eller linne, men det hittade jag inga. Nåväl, såna kanske går att hitta när de reas ut efter sommaren. Shopping i den här byn är inte riktigt som i Stockholm, så jag får nog leta där också.

Vi avslutade med lite matinköp, och jag passade på att köpa en vattenmelon. Så sjuuuukt gott med melon, och förra året lovade jag mig själv att i sommar ska jag äta betydligt mer melon och jordgubbar, för det unnar jag mig nästan aldrig. Men meloner är inte ens dyra så här års, så jag förstår inte varför jag snålar på det. Helt i onödan, och bättringen har redan börjat. Sen när vi kom hem fick jag hjälp med att klyva en gigantisk djupfryst fisk (ja), och så fick jag ett par skor. Riktigt trevlig tur, och skönt att ha något att göra och något annat än min jävla läkartid i september att tänka på.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/melon-och-shopping/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Katjajuni 26, 2013 kl. 09:09
  • Svara

  Det lät som en trevlig shoppingtur 🙂 jag vill också iväg nånstans… kan känna hur det kryper i kroppen på mig. Denna ”gudsförgätna håla” bjuder inte på så mycket och vädret idag gör inte saken bättre.

  Melon och jordgubbar är väl sånt man bara unnar sig sommartid och då är det inte så att man vräker i sig av det heller. Gott är det och man borde absolut unna sig mer av det än man gör 🙂

  Ha en bra dag!

  1. Ja, det är skönt att komma ut ibland, om inte annat för att fönstershoppa! I alltför små hålor har man ju tyvärr sett allt flera gånger redan, så det blir ju inte så kul 🙁 Hoppas att du får komma iväg på en ordentlig tur snart.

   Ska göra mitt bästa för att vräka i mig melon och jordgubbar, hittills har det gått riktigt bra! Tack detsamma! 🙂

  • Petterjuni 26, 2013 kl. 10:55
  • Svara

  ÖB må inte vara världens snyggaste lagerlokal men ett och annat fynd kan ibland göras. Diskborstar är bra för att rengöra kedjor, drev, ekrar och annat med mycket utrymmen. Inte konstigt diskborstar försvinner.
  Hoppas du hittade några byxor. Personligen tycker jag kjol passar alldeles ypperligt till rullstol. Jag har sett en och annan elegant klädd kvinna i rullstol. Byxor kanske är mer praktiskt men man kan se riktigt snygg ut i kjol eller klänning även som rullstolskörare.
  Varför inte ett par snygga shorts om du vill vara bekväm men samtidigt visa benen? 😀

  P.S Fanns det inga Wunderbaum med lök- eller kaffesmak. Det är manligt. D.S

  1. Hahaha, män…! Jodå, ett par blev det. Försöker vänja mig vid att ha dem på mig, men de är nästan mjuka som tights i alla fall. Bra. Kjol/klänning i rullstol går bra om den är lite längre än till knäna, annars kan det bli så satans kort när man sitter! 🙂 Och så blir man väldigt kall när man sitter stilla, så det räcker knappt med thermoleggings om det inte är en varm sommardag. Shorts är bättre än kjol, och det har jag! 🙂

   D.S. Nej, inte med korvdoft heller. Men han har ett klistermärke på bilen där det står: ”Spännande män luktar diesel”.

    • Petterjuni 26, 2013 kl. 11:14
    • Svara

    Ahhh…Tänkte inte på det där med att det kan bli kallt om benen om man inte rör på dom. Eller att det kan bli lite kort med full insyn. 😀 Det är i och för sig det som strumpbyxor och thermoleggings är till för. Eller hur?
    Kör med shorts och Converse så ser du skitsnygg ut i rullen. Du har väl en snygg modell?

    ”Riktiga män luktar diesel” har jag hört men spännande går nog bra det också. Det är något speciellt med doft av olja, drivmedel och krutrök. En Wunderbaum med korvdoft hade suttit fint. Hahaha…….

    1. Självklart har jag en snygg rullstol, köpt begagnad efter en tant som inte hann använda den innan hon trillade av pinn. Svart, stilren och inga mongosaker på! 🙂 Krutrök, hahaha!

  • Tofflanjuni 26, 2013 kl. 11:19
  • Svara

  Färgen påminner om jobbet som jag blev varslad från i torsdags, så nej.
  -100

  1. 🙁

    • Tofflanjuni 27, 2013 kl. 13:59
    • Svara

    Har fått ett rekommenderat brev som jag nu ska åka och hämta ut. Det innehåller varselpapper som ska skrivas på. 😥

    1. Usch, det är så tråkigt! Att du inte fick en riktig fortsatt anställning är galet! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.