Mina chiliplantor!

Det var länge sedan jag kom med en liten uppdatering om mina chiliplantor, som jag fick av mamma för några veckor sedan! De har skjutit i höjden som fasen, så den ena, vanlig röd spansk peppar, fungerar lika bra som chili-givare, som insynsskydd. Verkar ha lyckats bra med att pollinera blommorna i alla fall, för i skrivande stund har den någonstans runt 17 frukter. Det var redan ett par små frukter på den när jag fick den, men den har fortfarande inte blivit röd! Alla är skitstora och gröna, så de får väl sitta där tills de tröttnar eller ändrar färg.

Chiliplantor. Röd spansk peppar, men den är fortfarande grön!

Den andra, en habanero, eller kanske scotch bonnet, är det lite si och så med. Den fick missfärgade blad ganska tidigt, och tappade en hel del av dem långt ner på stammen också. Och pollineringen verkar inte alls ha gått lika bra, för det är bara två frukter på dem. I och för sig är habanero alldeles för starkt för mig, så det är mest roligt att se hur det går för dem. Frukterna är ganska stora, fina och börjar så smått ändra färg vid fästet.

Chiliplantor. Habanero med två frukter.

Jag hade aldrig trott att det skulle bli så stora chiliplantor, men kul att det blir så mycket frukt! Brukar ju ändå torka och göra flakes om jag har chilis som börjar bli gamla, så de som inte går åt medan de är färska kommer också till användning. Älskaren R startade ju en egen liten odling av chiliplantor strax efteråt, och han kommer att ha fullt upp med dem. Det är, ehh… Mycket. Ni får se senare. Jag lägger mig inte i hans blomskötsel, för han kan säkert döda plastblommor bara genom att tänka onda tankar om dem.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/mina-chiliplantor/

2 kommentarer

    • pia lindelljuni 22, 2013 kl. 06:41
    • Svara

    O, så fina! Aaaajj, habanero! 😉 Jag satte några paprikafrön för någon vecka sen, har ej hänt så mycket….Lycka till med framtida skörd.

    1. Åh, tack detsamma! Paprika är i alla fall betydligt mer användbart än habanero – eller om det var scotch bonnet? Hur som helst, starkt skit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.