Mina kattungar

Kollade igenom lite gamla bilder häromdagen och fastnade i mappen där alla gamla bilder på kattungar låg. Den grå luddskallen ynglade ju av sig en gång för några år sedan, med en tjej som var av betydligt finare börd än han själv. Det var en ragdoll-hona som bodde hos mig ett tag, som fångade hans uppmärksamhet. Hon hade aldrig löpt, trots att hon var tre år, och han var inte kastrerad. Tror ni inte att hon började löpa så fort hon vant sig vid omgivningen?

Det blev fem stycken. Alla såg ut som pappan, men med mammans lugna ragdoll-sinne, och de var helt underbara. Jag hade så gärna vilja haft kvar den av dem som blev min favorit – han som hade lite problem med att lära sig äta. Fick tvätta av honom i handfatet efteråt.

Grå kattunge äter med sin mamma, en ragdoll. Mina kattungar!

Originalkatten, pappa luddskalle, var lite skeptisk mot de där små grejerna som kallas kattungar. De första veckorna höll han sig så långt bort det bara gick, och undvek rummet de var i. När de började gå omkring och utforska rummet på egen hand, kom han och kikade lite då och då. Han såg jäkligt konfys ut, och verkade inte riktigt veta hur han skulle bete sig.

Grå katt och grå kattunge. Min luddskalle skapade en liten kopia. Mina kattungar!

Jag dör lite av gullchocken när jag sitter och kollar på bilderna. Och saknar dem. Men jag har ju originalet, den dummaste av katter – sedan dess även kastrerad. Bara så att ni vet, så kan det eventuellt dyka upp någon mer kattungebild framöver…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/mina-kattungar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.