Mjölby och restaurangval

Det fanns verkligen ingenting att se eller göra i Mjölby. Hade letat på nätet i flera dagar innan, men inte hittat något som intresserade mig. Eller rättare sagt – det verkade inte finnas någon form av museum, utställning eller kulturhistorisk information i krokarna över huvudtaget. Parkerade vid någon liten galleria och gick ett varv runt stan innan det var dags för läkarbesöket. Först behövdes lite lunch. Så vad fanns det att välja på?

En löpande band-servering i gallerian med rätter som baconlindad frukostkorv, och fläsk med löksås. Frukostkorv är vidrigt. Det satt en stor andel överviktiga människor där, bland pinnstolar och kala bord. Vi ville ha något finare, och framför allt ett mysigt ställe att sitta på. Helst ute, för det var fint väder. Gick längs de största gatorna, och såg flera helt tomma ställen, trots att klockan var tolv. Jag vill inte äta på en grillbar som är folktom, på ”lunchrusningen”! Till slut hittade vi ett ställe där det var folk, och de hade en mysig uteservering med utsikt över ån – en kinesisk restaurang.

Ätpinnar

Det duger finfint åt mig, gillar kinamat. Blev dock en aning förvånad när jag klev in, för det fanns ingenting som såg kinesiskt ut med det stället! De två första rätterna på listan över dagens lunch var raggmunk med fläsk, och stekt kassler med potatis. Ehh… Stackars jävlar. Men om folk kommer och efterfrågar såna saker, så har de väl inte mycket att välja på, om de ska kunna fortsätta driva sin restaurang. De kinesiska rätterna var också väldigt långt ifrån vanlig svennefierad kinamat – vi tog varsin portion grillspett av kyckling med jordnötssås. Den smakade knappt något, mer än salt. Men räkchips och grönsallad är alltid gott…

De hade en avdelning med bar och några Jack Vegas-automater också. Alla automater var upptagna, såklart. Stället låg så fint till vid vattnet, och det var det enda matstället där det var någorlunda mycket folk. Det kändes bara så synd att det var så sunkigt och att de varit tvungna att kompromissa så mycket med menyn. Nåja, jag lär inte ha fler ärenden till Mjölby på ett bra tag. Kanske det till och med finns något att göra om jag kommer dit igen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/mjolby-och-restaurangval/

2 kommentarer

    • Respelionjuni 19, 2013 kl. 19:02
    • Svara

    Om du skall till Mjölby igen, så kan jag rekommendera Vadstena 2,5 mil norrut. Där finns det både vatten, nunnor, slott och munkkloster.

    1. Där har jag varit, trevligt ställe! 2 dagar förra sommaren, och någon dag året dessförinnan också. Ville vidga vyerna lite, men det gick åt helvete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.