Nu har skiten träffat fläkten

Nu har skiten träffat fläkten igen. Det gäller Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och min eventuella sjukpenning efter den ganska stora ryggoperationen jag gjorde i april, så klart. Ingen blir särskilt överraskad, va? Fick hem ett brev där det står:

Försäkringskassan har fått uppgift från Arbetsförmedlingen om att du inte har varit anmäld som arbetssökande under perioden 8-9 februari 2011. Försäkringskassan överväger därför att besluta att du inte har rätt till någon sjukpenninggrundande inkomst. Det innebär att du inte kommer att få sjukpenning.

Ehh, okej. Så de påstår att jag inte var anmäld under två dagar för mer än två år sedan, och det stämmer inte ens. Det som hände var den här historien. I korta drag – de anställda på Arbetsförmedlingen och min dåvarande arbetsförmedlare slarvade eller glömde bort ett dokument jag lämnat där, och avanmälde mig. De antydde att jag ljög när jag beskrev precis till vem och vilket klockslag jag lämnat brevet, och att det stod både mitt namn, personnummer och datum då jag lämnade in det på baksidan.

Jag sa att det rimligtvis inte kunde vara mitt ansvar att se till att deras egna administrativa rutiner fungerar, eller att se till att de anställda gör sitt jobb, och bad dem kolla på filmen från övervakningskameran från exakt den tiden.

Det tog ett par dagar med mailkonversation, där jag vidhöll att de ska se över filmen och sina rutiner innan de anklagar folk för att ljuga och potentiellt förstör folks liv (till och med mer än två år efteråt!) , innan min arbetsförmedlare meddelade mig att de hade annullerat den avanmälan de felaktigt gjort. Tack så jävla mycket. Det verkar ju som om de har gjort något fel ändå, för om Försäkringskassan inte har fått information om att det var ett felaktigt beslut så kan det ju inte ha gått rätt till.

Vilken fruktansvärd soppa. Jag blir så förbannad, och så jävla ledsen. Den där idioten till arbetsförmedlare fortsätter att förstöra mitt liv, långt efter att felet skedde. Varför kan de inte rätta till saker när de gör fel? Jag har aldrig fått någon ursäkt varken för de problem hon orsakade mig då, eller att hon anklagade mig för att ljuga. Jag lär inte få någon ursäkt nu heller, och jag tvivlar starkt på att Arbetsförmedlingen kommer att ersätta mig för utebliven sjukpenning de här månaderna.

Så tack, tack så jävla mycket. Löser det sig inte så gör jag en anmälan, skriver till tidningarna och allt annat jag kan komma på. Tänker driva det här så långt det bara går, för nu har jag fan i mig fått nog. R var med mig in på Arbetsförmedlingen den där gången, så jag har i alla fall ett vittne.

Det här innebär en jävla massa extra jobb och oro, för det är upp till mig övertyga Försäkringskassan om hur det ligger till. Nu har skiten träffat fläkten, alltså. Av alla anledningar de kunde hitta på för att neka mig sjukpenning efter den här operationen (vilket inte lär vara den sista), så var den här nog mest otippad.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/nu-har-skiten-traffat-flakten/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Monicajuni 1, 2013 kl. 13:04
  • Svara

  Nej men vad i helvete håller de på att fibbla om??? Säger bara fy fan för myndigheter och deras byråkrati!!! Självklart att du ska ha sjukpenning!!
  Styrkekramar till dej!

  1. Det är ett riktigt lågvattenmärke – igen! Jag har till och med meddelat det här till deras avdelning för kundrelationer en gång i tiden, men det hände inget mer med det. Kram!

  • Farsanjuni 1, 2013 kl. 16:14
  • Svara

  Förr i tiden fanns det något som hette tjänstemannaansvar, men det avskaffade sossarna. En statligt anställd tjänsteman kan ju inte ha fel.

  1. Nej, precis. Då blir det ju lite extra roligt att den här före detta arbetsförmedlaren som gjorde felet och orsakade allt det här, numera är kommunpolitiker för Socialdemokraterna…

  • Arbetsförmedlingenjuni 3, 2013 kl. 15:47
  • Svara

  Hej Arga Klara,
  Jag heter Annika och jobbar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om jobb och arbetsmarknad.

  Det låter inte bra att det blivit fel på detta sätt, men först och främst måste du kolla om problemet ligger hos arbetsförmedlingen eller försäkringskassan?

  Om det är grönt från vår sida och problemet ligger hos försäkringskassan behöver du bara ett intyg från arbetsförmedlingen att du varit inskriven dessa dagar, och så skickar du det till försäkringskassan och saken är ur världen.

  Om däremot felet ligger hos oss, vilket jag inte tror eftersom du redan har fått din avanmälan annulerad, så ska du vända dig till arbetsförmedlingens kundrelationer för utredning. Om något fel gjorts i handläggningen så hittar de det.

  Ring, maila eller skriv iså fall till: AF kundrelationer 0771-60 70 00 vardagar 8.00-16.30,
  kundrelationer@arbetsformedlingen.se eller Arbetsförmedlingen Kundrelationer, Box 3000, 831 03 Östersund

  Hoppas det löser sig till det bästa nu. Jag tror på det.

  Med vänlig hälsning Annika, arbetsformedlare

  1. Hej Annika!

   Felet ligger hos Arbetsförmedlingen, så här har min arbetsförmedlare skrivit i ett intyg till mig i dag:

   ”Jag har idag gått igenom daganteckningarna i sökandes ärende från februari 2011 och kan utläsa att Klara felaktigt blev avaktualiserad från Arbetsförmedlingen den 8 och 9:e februari. Det framgår också att vi försökte korrigera detta samma månad. Eftersom Klara var på anmäld till a-kassa så gjordes avaktualiseringen i strid mot gällande regelverk.”

   Felet är hittat, och jag visste var det låg hela tiden. Jag vände mig till AF kundrelationer redan när det skedde för mer än två år sedan, men någon utredning gjordes aldrig – de sa som du, eftersom avanmälan är annulerad så är problemet ur världen. Det var fel…
   Tack för uppmuntran!

    • Arbetsförmedlingenjuni 7, 2013 kl. 08:29
    • Svara

    Hej igen,
    Men så bra att du fått det intyget, då skickar du det till försäkringskassan (men behåll en kopia själv) så kommer det även att lösa sig där. Du kommer att få din sjukpenning. Det finns ingen anledning att Försäkringskassan ska krångla mer nu.

    Med vänlig hälsning Annika, arbetsformedlare

    1. Vi får hoppas det, de brukar alltid hitta på anledningar! 🙂 Förra gången jag gjorde en öppen ryggradsoperation fick jag ingen sjukpenning.

     Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.