Ny arbetsförmedlare

Min arbetsförmedlare ringde i går och meddelade att han skulle få andra uppgifter, i stället för att jobba med arbetssökande i jobb- och utvecklingsgarantin, och att jag skulle bli tilldelad en ny arbetsförmedlare. Han sa att det kändes konstigt och tråkigt att behöva lämna över mig och andra till någon annan, och även om det har blivit både 1, 2, 3 och faktiskt ännu fler fel under den tiden jag har haft honom, så har han i alla fall försökt rätta till dem. Hans bästa egenskap har varit att han är väldigt trevlig och tillmötesgående, och det är mycket värt när man behöver snabb hjälp. Min förra var tvär som ett jäkla kryss, och vägrade till och med rätta till sina egna misstag.

Hur som helst, han sa att han känner personen som kommer att ta över fallet Klara, och att hon är väldigt kompetent. Det låter ju bra. Det är mycket nytt nu. Ny vårdcentral, ny kontakt på Försäkringskassan, ny arbetsförmedlare… Det kan ju förmodligen inte bli mycket sämre än vad det har varit tidigare, och i en perfekt värld så får jag sjukersättning för åtminstone en del av tiden.

Rullstol, handikappad, invalid. Ny arbetsförmedlare, ny vårdcentral och ny kontakt på försäkringskassan.

Men det lär dröja ända till hösten, om inte till vintern, innan det händer – det tar ju tydligen drygt 10 veckor att få en tid på vårdcentralen för mig. Jag behöver ju egentligen intyget långt innan dess, helst innan min sjukskrivning tar slut den sista juli, men som sagt: Har man en kronisk och ovanlig sjukdom finns det nästan ingen som vill hjälpa till. Har man vrickat en fot, som inte gör lika ont på långa vägar, då får man hjälp samma dag.

Jag kommer i alla fall att ha journalanteckningarna från specialisten med mig när jag skriver in mig på Arbetsförmedlingen igen. Min arbetsförmedlare (eller före detta arbetsförmedlare) tror att det kommer gå bra för mig, tycker att jag är stark och har helt rätt inställning. Visst har jag det, men i arbetslivet spelar det ingen större roll när jag blir mer eller mindre invalidiserad så småningom. Vem vill anställa mig på 25%?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/ny-arbetsformedlare/

2 kommentarer

  • Petterjuni 27, 2013 kl. 10:11
  • Svara

  Tja… Han intygar att hon är kompetent. Det visar sig nog senare hur det ligger till med den saken. Det är inte ovanligt att man får två helt motsägelsefulla svar från statstjänstemän.

  10 veckor till vårdcentralen?? Men vi har ju en bra sjukvård i folkhemmets Sverige. Eller?? Ta en alvedon och ring mig imorgon, eller om en vecka,,, Ähhh säg två veckor. Då har du hunnit dö och jag behöver inte ta mitt ansvar.

  Om du behöver jobb på 25% skulle jag föreslå att du blir skribent. Det kan man ju sköta hemifrån och det verkar inte vara speciellt högt ställda krav. Jag ser sådana här artiklar med jämna mellanrum. https://elmis.se/2013/06/27/journalister/

  P.S Funkar HTML url:er i inläggen? etc… D.S

  1. Ja, jag tror det när jag ser det. Visst, 10 veckor är ju ingenting! Trodde att jag var ute i god tid, så där 6 veckor innan min sjukskrivning tar slut den 31 juli, men inte då. Nästa gång jag tror att jag ska bli sjuk (utöver det jag redan har) ska jag försöka komma ihåg att boka en tid minst 72 dagar innan dess.

   Skribent är nog det som ligger närmast till hands, men var fasen hittar man ett sånt jobb? Håller med om att många ”journalister” skriver som krattor! Tuffar på som vanligt här tills vidare och hoppas att någon inser att jag faktiskt både kan skriva och tycka till.

   D.S. Ja, det ska funka. Ibland hamnar de i skräpfiltret, men de fiskar jag upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.