Rensa jordgubbar

Jag har lovat mig själv att käka mer jordgubbar i sommar. Jag är oftast alldeles för snål för att köpa jordgubbar, för de (och de flesta andra sorters bär) är ju inte helt billiga jämfört med annan frukt. Men de är många gånger godare än samma frukt jag vanligtvis tuggar på, dag ut och dag in. Jag sköljer aldrig av jordgubbar innan jag käkar dem, för då blir de vattniga. Och jag vet inte om den sortens skit som är på bär, som andra människor hanterat, rensar magen, men jag är inte rädd för att bli sjuk. Frysta jordgubbar är nog farligare än färska, med tanke på hur många som har blivit sjuka. Och att rensa jordgubbar? Nja, tar bara bort stjälken.

Jag skär mig alltid i fingrarna när jag ska rensa jordgubbar, så glöm det där med att sitta och skära bort stjälkarna! Nej, det går inte. Även om jag har dåliga händer, så vill jag ha kvar fingrarna så länge det går. Om jag ska äta bären som de är så brukar jag bara ta tag i stjälken och käka runt den, men ska jag göra något med dem, så är det det enda bra sättet att rensa jordgubbar att ta ett sugrör och trycka genom dem, så följer stjälken med ut. Dessutom slipper man köpa ett svindyrt specialverktyg för att göra det. Vem fasen äter så mycket jordgubbar att man måste ha en jordgubbssnoppare?!

Jordgubbe. Hur man rensar jordgubbar.

Det fungerar faktiskt, så länge inte bären är omogna och hårda som småsten. Å andra sidan är de inte så goda att äta då, så då kan de få ligga till sig lite. Men har man ett ordentligt sugrör (som inte är så där smalt som när man var liten) så är det här det absolut bästa och snabbaste sättet att rensa jordgubbar på. Och nej, det behöver inte bli något spill. Man skär enkelt loss det gröna från resterna av jordgubben som man har tryckt ut, och stoppar i käften. Så där ja, dagens tips från husmor Klara!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/rensa-jordgubbar/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Bondmoranjuni 9, 2013 kl. 12:07
  • Svara

  Men sjukt smart ju!!! Måste testas 😀

  /Bondmoran
  http://www.bondmoran.nu

  1. Det funkar faktiskt bra, så länge man har ett ordentligt sugrör! 🙂

  • Respelionjuni 9, 2013 kl. 15:20
  • Svara

  Jag är intresserad av den där jordgubbssnopparen, hur fungerar den och var får man tag på den? Inte för att jag har någon nytta av en sådan, men jag upphör aldrig att förvånas över hur det hela tiden dyker upp specialgrejer till i pricip allting.
  Kanske är bra som present?

  1. Det är nog ungefär som en rund pip med vassa kanter och pinettfunktion, så man sticker ner den över stjälken och nyper bort den och lite runt omkring. Finns i stort sett överallt där det säljs köksprylar; Clas Ohlson, Ica, Coop, Cervera, Coolstuff etc. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.